Friday, January 30, 2015

Rindu

Aaaaa.... Lamanya aku tak memblogging.

Ni saja nak kabo rindu makwe. Awak balik lah sini cepat. Buat apa mereput lama lama kat Sibu tu? I'm your home. Come back here lah. Hahaha.

Takda apa sangat nak cakap. Just rindu awak. Rindu gilak! Setiap hembusan nafas saya, saya rindui awak. *tolonglah cair*

Saya tahu lately saya tak banyak spend masa ke awak, keep saying the same old shit but I really really really really really really really really miss you.. I miss you sayang. By the way. Tadi saya main futsal. Saya skor 2. Assist 5. Gol saya tu saya tribute ke awak sebab rindu. *pusing court bukak baju show off baju "Love You Adiara*

Okay. Tu je nak cakap. Good night sayang. Love you

P/s: tengah but slide presentation. Nak insert photo, terjumpa gambar awak dalam laptop. Serius saya sentuh skrin laptop sekejap tatap keindahan ciptaan Tuhan.

Saturday, August 9, 2014

First date

Ahhhh... Indah. Sepanjang perkenalan aku dgn dia, mana pernah aku panggil dia dgn nama. Mula mula kenal pun dah panggil dia sayang. Gila! Aku rasa awkward panggil dia dgn nama. Bila panggil sayang, aku rasa okay pulak. Hmm. Pelik. Tapi dia tak bantah, tak pulak suka.

Dari 1st date sampai lah sekarang, macam macam aku dan dia lalui. Kadang manis, kadang pahit, kadang suam suam kuku, kadang ribut. Alhamdulillah, dah 7 bulan lebih. Tak sabar aku nak jejak tempoh masa setahun. Tak sabar.

Aku nak buktikan, aku mampu setia. Emmmm... Maybe sebab dia bawak aku ke Setia City Mall, itu yang buat aku setia dgn dia. Hopefully.

Ahhh... 7 bulan. Senyuman aku setiap hari buat si dia. Aku kuat adanya dia.

She always be there for me, she always does. I'm a happy boyfriend.

Aaaa..... Sayang, Nurul Radz Adiara, I love you!

Aku rasa macam banyak nak tulis, tapi teringat pulak GDPmp, 3 sector, economic in Islamic prospect.

Haish. Yelah. Esok ada test. Lain kali aku sambung cerita.

Adios!

Wednesday, July 9, 2014

Malam pertama

Tidur malam ni peluk bantal girlfriend. Since dia dah balik ke Sibu, segala iron, hanger, sepit baju, baldi & bantal diberi ke aku. Aku tak berani jamin hanger & penyepit baju tu bertahan sampai dia balik nanti. Harap harap dapatlah bertahan. Hehehe.

Sedap betul tidur peluk bantal makwe ni, wangi. Ada bau dia, rasa macam dia ada sebelah. Yup, aku mengaku, aku selalu sniff bau badan dia. Wangi & menyenangkan. Hihihi.

Dia dah balik ke Sibu, maka single lah aku untuk 2 bulan. Yeay? Nope. Sedih. Aku sedih dia balik. Dia baru menapak masuk ke sekuriti tu pun aku dah rindu. How come?

Rindu tahap berpisah kejap pun dah macam tak jumpa sebulan. Aku memang patut kahwin je.

Mama, abang nak kahwin.

Buat kali ke 128 kali aku sniff bantal makwe aku ni. Dalam nyaman sniff, risau bau itu akan hilang. Erghhh! Boleh tak bau ni kekal selama 2 bulan. Rindu lah nanti kalau bau ni hilang.

Malam ini, malam pertama aku tidur bertemankan bantal makwe yang jauh di seberang laut sana.

Take care sayangku.

Makan banyak2. Biar badan berisi.

Jaga papa & adik bebaik.

Kerja bagus bagus.

Ajar anak orang benda yang betul.

I always love you.

Tak pernah terlintas untuk tinggalkan kitak, jauh sekali cari salah kitak untuk break.

Kamek sayang kitak.

Good night orang jauh :)

Adioss...

Monday, June 30, 2014

Why you gotta be so rude? - Magic

"Can i have your daughter for the rest of my life?
Say yes say yes, cause I need to know"

Bila dengar lagu Magic-Rude.

Terfikir, apa yang akan aku buat kalau bakal bapak mertua tak suka aku? 

Haaa.... Bak kata orang keyel

"Pishang dowh"

Hahahaha. Teringat pulak kisah di IKEA The Curve. Aku dengan Nurul berjalan2 tengok barang untuk rumah, tiba tiba terdengar ada BBNU sembang di belakang kami

"bapak besar sial ikea ni"

Dari segi penampilan & percakapan, memang rupa budak KL/Damansara. 1st time masuk ke dik? Abang dengan akak orang Sarawak tapi dah boring dah jalan dalam IKEA ni dik. Kesian adik.

Okay. Sambung balik pasal bapak mertua tu.

Errrr... Apa tadi? Aku tengah balas mesej makwe. Lost kejap. Tapi aku rasa aku dah tak sesweet awal2 perkenalan lah. Patut tak aku risau?
Emmmm....

Bapak mertua. Haaa... Bapak mertua kalau tak suka anda, anda ibarat telur anda, ya telur anda berada di hujung tanduk. Jangan mimpi makwe anda nak ikut anda ke hujung dunia selagi bapak dia tak restui hubungan anda & anaknya.

Aku harap En. Razali berkenan dengan olah aku ni. Memang lah aku tak baik mana tapi sepanjang arwah ayah hidup, aku rasa aku boleh berkomunikasi dengan baik dengan kawan kawan ayah. Compare ayah dgn En Razali, En Razali lagi muda. Mama lagi tua dari En Razali. Emmm. Harap harap okaylah.

Kejap. Ni 1st time aku tulis pasal bapak orang lain. Ya. 1st time. Aku harap ini juga last aku bercakap pasal bapak orang. Err... Maksud aku bapak mertua.

Aku pun tak pasti apa benda yang aku merepek ni. Dah off. Good night.

Adioss...

Pandangan mata mu

Sementara tengah tunggu halftime Holland vs Mexico, abang bukak twitter. Skrol atas bawah. Nak wechat hakak kau pun dia dah tido, walaupun kdg2 ada je dia kat TL tu. Malas kacau. Biar dia berehat.

Then tgh sedap sedap skrol TL ada pulak sorang perempuan ni mengadu insecure, pakwe dia pandang perempuan lain. Haiyaaaa... Dik. Dah nama laki kan? Of course lah dia tengok perempuan lain. Abang jalan dgn akak kau pegang tangan dia lagi abang pandang perempuan lain. Don't get me wrong. Itu dah jadi fitrah lelaki. Walau bagaimanapun, tak semestinya laki tengok perempuan lain & dia tak setia ke makwe dia. Contoh terbaik, abang. Haaaa. Hahaha. Riak pulak abang malam ni dik. Walau macam mana abang usha perempuan lain, hati abang tetap ke akak kau Nurul Radz Adiara tu. Buktinya, abang dah berjaya mengharungi cabaran "selepas 5 bulan". Yelah. Korang pun tahu, hubungan abang mana pernah lebih 5 bulan. Ini first time! Tepuk lah sikit. Dalam menuju ke 6 bulan tu pun cabaran nokhorom berat. Korang pun tahu, si lahanat isa tu. Abang malas nak mention nama dia dah. Abang just anggap dia sebagai salah satu watak antagonis dalam cerita cinta abang ni. Hahahahaha. Okay. Move on. Haaaa.... Ni nak habaq. Perempuan pun usha lelaki lain. Sapa cakap perempuan tak pandang lelaki lain? Sapa cakap? Bukti terang terang dah ada, akak kau usha lelaki sado, sexyback depan abang.. Siap dengan "owwwwww...." kejadah kan? Hahaha. Jangan cakap awak setia sangat dik sampai tak tengok laki lain. Pui.

Tapi apa yang penting, seramai mana pun kau tengok orang lain, deep down, the end of the day, kau ada seorang yang sentiasa jadi bahan tatapan kau, sentiasa menjadi gula gula mata, sentiasa menjadi penyejuk mata. Sentiasa jadi pintu sukahati tatkala kau serabut dan ingin lari. Sentiasa menjadi segala galanya untuk kau. Dunia kau.

Macam abang, abang ada kakak kau, Nurul. Tengoklah amoi peha putih melepak, pinggul seksi squat bagai. Deep down, abang tetap pandang kakak kau dengan satu pandangan bermakna. Orang yg bercinta fahamlah apa yang abang buat tu. Abang selalu curi pandang akak kau bila dia baca novel or skrol TL, setiap masa dia cuba deny benda alah ni, yelah, dia tak nampak, sebab tu dia cakap abang tak pernah pandang dia macam Andrew Garfield pandang Emma Stone. Hek eleh. Dah awak fokus membaca, mana awak nak nampak mata saya pandang mana. But it's okay. Biar abang je yang tahu apa perasaan kala itu.

Relaks lah dik, kalau betul dia jodoh kau, seribu perempuan dia pandang takkan sama dengan cara dia pandang kau. Okay. Sambung tengok bola.

Good night.

Adioss...

Sunday, June 22, 2014

Bukit Mahkota

Where the last time I left you guys? Oh ya. Happy Khai is happy. And now, he still happy. Hehehehe :D

Apa aku nak cerita ni haa? Aku rindu makwe aku. Okay korang bosan kan aku asyik cerita pasal makwe aku. Biarlah.. Aku bahagia dengan dia. Aku nak satu dunia tahu aku dan dia bahagia. Dan para crush aku & crush makwe aku boleh pegi mampos. Jangan dekat.

Okay dah.

Aku nak cerita tempat tinggal baru aku. As you all know. Aku dah tak duduk hostel. Sekarang menyewa dekat flat area Bandar Bukit Mahkota. Ikut susur keluar Bandar Sri Putra kalau ikut highway PLUS tu. Selepas exit Bangi, UKM lah senang cakap.

Ni 1st time aku duduk flat, so far best kah jugak. Persekitaran yang tak sibuk, ada padang, boleh main bola sepak. Ada banyak kedai runcit & kedai makan. Belakang flat ni ada Tokyo tower. Pencawang elektrik yang besar besar tu....  Dan ada railway line. KTM. Station terdekat adalah stesen Bangi. Aku tak pernah masuk lagi pekan Bangi. Katanya pekan koboi. Tengoklah one day, nak berjalan ke situ. Asyik pusing mall pun tak kemana. Yang bestnya kat sini, hari Jumaat ada pasar malam. Nasi kerabu pakcik tu power jugak. Sedap!  Pasar malam hari Sabtu dekat Bandar Sri Putra(BSP). Panjaaaaaaaaang. Ada awek KUIS. Tudung labuh. Sopan. Sedap mata mandang. Kebetulan 1st time pergi ada terdengar perbualan awek KUIS kaka sarawak. Duhal. Nang ada miak Sarawak juak sitok duhal. Secara tak langsung, itu memberi good 1st impression kat aku. So... I love this place. LOL.

BTW..... Semenjak duduk sini, aku rasa agak jauh dari makwe. Yelah. Memang highway senang nak speeding tapi bila terkenang balik duit nak makan lagi tak cukup, maggi jadi makanan ruji, ahhh. Fakap. Nak jumpa buah hati pun jadi kekangan. Wuwuwuwuuu. *menangis sudut dinding*

Okay. Itu je nak cakap. Bukit Mahkota. Padanlah dengan tajuk. Bukit Mahkota. Hahaha.

Ciao...

P/S: KAMEK RINDU KITAK SAYANG NURUL RADZ ADIARA :(

Sunday, June 15, 2014

Happy Khai is Happy

Apa perasaan aku dapat get rid of fucking enemy?

Happy

Apa perasaan aku dapat spend masa bersama tersayang?

Happy

Apa perasaan aku dapat keluar tengok wayang 1st day showing dengan kesayangan?

Happy, walaupun bukan Beanie atau Platinum, sedar diri tak mampu

Apa perasaan aku bila kesayangan cari nak cari shawl?

Terkejut tapi gembira

Apa perasaan aku bila kesayangan confess nak pakai tudung full time tengah lepak minum dekat Starbucks?

Hati bunga bunga maaaaa....

Aku tak kisah kalau dia kena start all over again dengan shopping baju yg menutup aurat sebab nak bertudung. Aku support. Aku beri 200% sokongan kepada dia. Asalkan dia happy dengan apa yang dia buat.

Aku rasa bersyukur, sebab dia confess dia mahu begitu atas dasar dia sendiri yang mahu. Bukan aku suruh atau paksa.

Hai... Sapa tak happy weh.

Lagi happy bila dia dah tak berkawan dengan si fucking isa budak FITA puncak perdana tu. Ya.. Kalau kau budak uitm puncak perdana, kau tahu, aku benci sesungguhnya budak FITA nama fucking Isa tu.

Aku tahu, bukan aku sorang je yang benci barua lahanat tu. Yoona pun benci babi celaka tu. Hahahaha. Seronok pulak curse orang macam tu.

Please.... Don't mess with me. Don't take what's mine.

Once I decided to hate you. I hate you for the rest of my life.

Tapi takpe. Aku move on. Aku okay selagi dia tak kacau apa yang aku ada.

Okay.. Move on khai.

Fuh... Positive positive. Senyum senyum...

Sekarang aku tengah happy, happy dengan apa yang aku ada sekarang. Hope I can build on that.

Tak boleh describe apa yang aku rasa sekarang. Aku sorang je faham.

Adios...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuff