Sila Kelik!!

Sayang saya? click Follow :)

Saturday, August 9, 2014

First date

Ahhhh... Indah. Sepanjang perkenalan aku dgn dia, mana pernah aku panggil dia dgn nama. Mula mula kenal pun dah panggil dia sayang. Gila! Aku rasa awkward panggil dia dgn nama. Bila panggil sayang, aku rasa okay pulak. Hmm. Pelik. Tapi dia tak bantah, tak pulak suka.

Dari 1st date sampai lah sekarang, macam macam aku dan dia lalui. Kadang manis, kadang pahit, kadang suam suam kuku, kadang ribut. Alhamdulillah, dah 7 bulan lebih. Tak sabar aku nak jejak tempoh masa setahun. Tak sabar.

Aku nak buktikan, aku mampu setia. Emmmm... Maybe sebab dia bawak aku ke Setia City Mall, itu yang buat aku setia dgn dia. Hopefully.

Ahhh... 7 bulan. Senyuman aku setiap hari buat si dia. Aku kuat adanya dia.

She always be there for me, she always does. I'm a happy boyfriend.

Aaaa..... Sayang, Nurul Radz Adiara, I love you!

Aku rasa macam banyak nak tulis, tapi teringat pulak GDPmp, 3 sector, economic in Islamic prospect.

Haish. Yelah. Esok ada test. Lain kali aku sambung cerita.

Adios!

Wednesday, July 9, 2014

Malam pertama

Tidur malam ni peluk bantal girlfriend. Since dia dah balik ke Sibu, segala iron, hanger, sepit baju, baldi & bantal diberi ke aku. Aku tak berani jamin hanger & penyepit baju tu bertahan sampai dia balik nanti. Harap harap dapatlah bertahan. Hehehe.

Sedap betul tidur peluk bantal makwe ni, wangi. Ada bau dia, rasa macam dia ada sebelah. Yup, aku mengaku, aku selalu sniff bau badan dia. Wangi & menyenangkan. Hihihi.

Dia dah balik ke Sibu, maka single lah aku untuk 2 bulan. Yeay? Nope. Sedih. Aku sedih dia balik. Dia baru menapak masuk ke sekuriti tu pun aku dah rindu. How come?

Rindu tahap berpisah kejap pun dah macam tak jumpa sebulan. Aku memang patut kahwin je.

Mama, abang nak kahwin.

Buat kali ke 128 kali aku sniff bantal makwe aku ni. Dalam nyaman sniff, risau bau itu akan hilang. Erghhh! Boleh tak bau ni kekal selama 2 bulan. Rindu lah nanti kalau bau ni hilang.

Malam ini, malam pertama aku tidur bertemankan bantal makwe yang jauh di seberang laut sana.

Take care sayangku.

Makan banyak2. Biar badan berisi.

Jaga papa & adik bebaik.

Kerja bagus bagus.

Ajar anak orang benda yang betul.

I always love you.

Tak pernah terlintas untuk tinggalkan kitak, jauh sekali cari salah kitak untuk break.

Kamek sayang kitak.

Good night orang jauh :)

Adioss...

Monday, June 30, 2014

Why you gotta be so rude? - Magic

"Can i have your daughter for the rest of my life?
Say yes say yes, cause I need to know"

Bila dengar lagu Magic-Rude.

Terfikir, apa yang akan aku buat kalau bakal bapak mertua tak suka aku? 

Haaa.... Bak kata orang keyel

"Pishang dowh"

Hahahaha. Teringat pulak kisah di IKEA The Curve. Aku dengan Nurul berjalan2 tengok barang untuk rumah, tiba tiba terdengar ada BBNU sembang di belakang kami

"bapak besar sial ikea ni"

Dari segi penampilan & percakapan, memang rupa budak KL/Damansara. 1st time masuk ke dik? Abang dengan akak orang Sarawak tapi dah boring dah jalan dalam IKEA ni dik. Kesian adik.

Okay. Sambung balik pasal bapak mertua tu.

Errrr... Apa tadi? Aku tengah balas mesej makwe. Lost kejap. Tapi aku rasa aku dah tak sesweet awal2 perkenalan lah. Patut tak aku risau?
Emmmm....

Bapak mertua. Haaa... Bapak mertua kalau tak suka anda, anda ibarat telur anda, ya telur anda berada di hujung tanduk. Jangan mimpi makwe anda nak ikut anda ke hujung dunia selagi bapak dia tak restui hubungan anda & anaknya.

Aku harap En. Razali berkenan dengan olah aku ni. Memang lah aku tak baik mana tapi sepanjang arwah ayah hidup, aku rasa aku boleh berkomunikasi dengan baik dengan kawan kawan ayah. Compare ayah dgn En Razali, En Razali lagi muda. Mama lagi tua dari En Razali. Emmm. Harap harap okaylah.

Kejap. Ni 1st time aku tulis pasal bapak orang lain. Ya. 1st time. Aku harap ini juga last aku bercakap pasal bapak orang. Err... Maksud aku bapak mertua.

Aku pun tak pasti apa benda yang aku merepek ni. Dah off. Good night.

Adioss...

Pandangan mata mu

Sementara tengah tunggu halftime Holland vs Mexico, abang bukak twitter. Skrol atas bawah. Nak wechat hakak kau pun dia dah tido, walaupun kdg2 ada je dia kat TL tu. Malas kacau. Biar dia berehat.

Then tgh sedap sedap skrol TL ada pulak sorang perempuan ni mengadu insecure, pakwe dia pandang perempuan lain. Haiyaaaa... Dik. Dah nama laki kan? Of course lah dia tengok perempuan lain. Abang jalan dgn akak kau pegang tangan dia lagi abang pandang perempuan lain. Don't get me wrong. Itu dah jadi fitrah lelaki. Walau bagaimanapun, tak semestinya laki tengok perempuan lain & dia tak setia ke makwe dia. Contoh terbaik, abang. Haaaa. Hahaha. Riak pulak abang malam ni dik. Walau macam mana abang usha perempuan lain, hati abang tetap ke akak kau Nurul Radz Adiara tu. Buktinya, abang dah berjaya mengharungi cabaran "selepas 5 bulan". Yelah. Korang pun tahu, hubungan abang mana pernah lebih 5 bulan. Ini first time! Tepuk lah sikit. Dalam menuju ke 6 bulan tu pun cabaran nokhorom berat. Korang pun tahu, si lahanat isa tu. Abang malas nak mention nama dia dah. Abang just anggap dia sebagai salah satu watak antagonis dalam cerita cinta abang ni. Hahahahaha. Okay. Move on. Haaaa.... Ni nak habaq. Perempuan pun usha lelaki lain. Sapa cakap perempuan tak pandang lelaki lain? Sapa cakap? Bukti terang terang dah ada, akak kau usha lelaki sado, sexyback depan abang.. Siap dengan "owwwwww...." kejadah kan? Hahaha. Jangan cakap awak setia sangat dik sampai tak tengok laki lain. Pui.

Tapi apa yang penting, seramai mana pun kau tengok orang lain, deep down, the end of the day, kau ada seorang yang sentiasa jadi bahan tatapan kau, sentiasa menjadi gula gula mata, sentiasa menjadi penyejuk mata. Sentiasa jadi pintu sukahati tatkala kau serabut dan ingin lari. Sentiasa menjadi segala galanya untuk kau. Dunia kau.

Macam abang, abang ada kakak kau, Nurul. Tengoklah amoi peha putih melepak, pinggul seksi squat bagai. Deep down, abang tetap pandang kakak kau dengan satu pandangan bermakna. Orang yg bercinta fahamlah apa yang abang buat tu. Abang selalu curi pandang akak kau bila dia baca novel or skrol TL, setiap masa dia cuba deny benda alah ni, yelah, dia tak nampak, sebab tu dia cakap abang tak pernah pandang dia macam Andrew Garfield pandang Emma Stone. Hek eleh. Dah awak fokus membaca, mana awak nak nampak mata saya pandang mana. But it's okay. Biar abang je yang tahu apa perasaan kala itu.

Relaks lah dik, kalau betul dia jodoh kau, seribu perempuan dia pandang takkan sama dengan cara dia pandang kau. Okay. Sambung tengok bola.

Good night.

Adioss...

Sunday, June 22, 2014

Bukit Mahkota

Where the last time I left you guys? Oh ya. Happy Khai is happy. And now, he still happy. Hehehehe :D

Apa aku nak cerita ni haa? Aku rindu makwe aku. Okay korang bosan kan aku asyik cerita pasal makwe aku. Biarlah.. Aku bahagia dengan dia. Aku nak satu dunia tahu aku dan dia bahagia. Dan para crush aku & crush makwe aku boleh pegi mampos. Jangan dekat.

Okay dah.

Aku nak cerita tempat tinggal baru aku. As you all know. Aku dah tak duduk hostel. Sekarang menyewa dekat flat area Bandar Bukit Mahkota. Ikut susur keluar Bandar Sri Putra kalau ikut highway PLUS tu. Selepas exit Bangi, UKM lah senang cakap.

Ni 1st time aku duduk flat, so far best kah jugak. Persekitaran yang tak sibuk, ada padang, boleh main bola sepak. Ada banyak kedai runcit & kedai makan. Belakang flat ni ada Tokyo tower. Pencawang elektrik yang besar besar tu....  Dan ada railway line. KTM. Station terdekat adalah stesen Bangi. Aku tak pernah masuk lagi pekan Bangi. Katanya pekan koboi. Tengoklah one day, nak berjalan ke situ. Asyik pusing mall pun tak kemana. Yang bestnya kat sini, hari Jumaat ada pasar malam. Nasi kerabu pakcik tu power jugak. Sedap!  Pasar malam hari Sabtu dekat Bandar Sri Putra(BSP). Panjaaaaaaaaang. Ada awek KUIS. Tudung labuh. Sopan. Sedap mata mandang. Kebetulan 1st time pergi ada terdengar perbualan awek KUIS kaka sarawak. Duhal. Nang ada miak Sarawak juak sitok duhal. Secara tak langsung, itu memberi good 1st impression kat aku. So... I love this place. LOL.

BTW..... Semenjak duduk sini, aku rasa agak jauh dari makwe. Yelah. Memang highway senang nak speeding tapi bila terkenang balik duit nak makan lagi tak cukup, maggi jadi makanan ruji, ahhh. Fakap. Nak jumpa buah hati pun jadi kekangan. Wuwuwuwuuu. *menangis sudut dinding*

Okay. Itu je nak cakap. Bukit Mahkota. Padanlah dengan tajuk. Bukit Mahkota. Hahaha.

Ciao...

P/S: KAMEK RINDU KITAK SAYANG NURUL RADZ ADIARA :(

Sunday, June 15, 2014

Happy Khai is Happy

Apa perasaan aku dapat get rid of fucking enemy?

Happy

Apa perasaan aku dapat spend masa bersama tersayang?

Happy

Apa perasaan aku dapat keluar tengok wayang 1st day showing dengan kesayangan?

Happy, walaupun bukan Beanie atau Platinum, sedar diri tak mampu

Apa perasaan aku bila kesayangan cari nak cari shawl?

Terkejut tapi gembira

Apa perasaan aku bila kesayangan confess nak pakai tudung full time tengah lepak minum dekat Starbucks?

Hati bunga bunga maaaaa....

Aku tak kisah kalau dia kena start all over again dengan shopping baju yg menutup aurat sebab nak bertudung. Aku support. Aku beri 200% sokongan kepada dia. Asalkan dia happy dengan apa yang dia buat.

Aku rasa bersyukur, sebab dia confess dia mahu begitu atas dasar dia sendiri yang mahu. Bukan aku suruh atau paksa.

Hai... Sapa tak happy weh.

Lagi happy bila dia dah tak berkawan dengan si fucking isa budak FITA puncak perdana tu. Ya.. Kalau kau budak uitm puncak perdana, kau tahu, aku benci sesungguhnya budak FITA nama fucking Isa tu.

Aku tahu, bukan aku sorang je yang benci barua lahanat tu. Yoona pun benci babi celaka tu. Hahahaha. Seronok pulak curse orang macam tu.

Please.... Don't mess with me. Don't take what's mine.

Once I decided to hate you. I hate you for the rest of my life.

Tapi takpe. Aku move on. Aku okay selagi dia tak kacau apa yang aku ada.

Okay.. Move on khai.

Fuh... Positive positive. Senyum senyum...

Sekarang aku tengah happy, happy dengan apa yang aku ada sekarang. Hope I can build on that.

Tak boleh describe apa yang aku rasa sekarang. Aku sorang je faham.

Adios...

Saturday, May 31, 2014

helpless pathetic story

Apa pendapat korang kalau kekasih hati korang keluar dengan kekasih orang lain?

Korang rasa itu normal ke?

Contohlah...

Kekasih korang keluar dengan orang tu. Orang tu pun dah ada pasangan. Pasangan dia tgh belajar/kerja. Kekasih korang pulak tengah cuti dan korang pulak jauh. Jauh kat sini, korang susah nak jumpa dia atau korang kat oversea. Haaa....Gitu lah jauh dia. Setakat Petaling Jaya-Putrajaya kau cakap jauh, abang tumbuk muka kau dik.

Okay sambung.

Sebelum sebelum tu, kekasih kau ni ada cerita dekat kau, ada 2 orang tengah ejas dia nak ajak keluar. Senang cakap, keluar sebagai kawan lah. Lepak, makan gitu.

Kemudian, salah seorang daripada 2 orang tu menang. Yang menang tu si yang ada kekasih tu.

Kekasih korang minta permission nak keluar dengan si dia ni. Senang cerita, nama dia Asi lah. Si Asi ni ajak kekasih kau keluar dan kekasih kau minta kebenaran dan kau pun cakap "TAK BOLEH"

TETAPI

Kekasih kau keluar jugak dengan si Asi ni.

Okay. Sampai sini. Kalau itu korang , apa korang rasa? Patut marah tak? Korang rage tak? korang mengamuk tak? Apa kebengap sangat tak faham perkataan "TAK BOLEH' tu. Kan???


Okay, katakan sehari tu dah habis dan malam tu korang storm out. Kekasih hati korang cakap, itu first and last. Lepas ni cakap takkan keluar dah.

Bila hubungan korang dah okay sikit. Tup tup.... kekasih korang tu keluar balik dengan si Asi tu. Nampak?

Kata si Asi tu dah ada kekasih, kenapa masih tergedik gedik nak keluar dengan kekasih korang? Abang tak cakap tak boleh. Tetapi berdua. Diorang makan, minum, tengok wayang, selfie.Apa perasaan korang bila tengok gambar dan tahu kekasih korang buat tu semua? Kecewa tak?

Abang memang respect lah kalau korang masih cool dan think positif about it. Pls put your number dekat ruangan komen sebab abang nak berguru dengan korang. Mana tahu, abang dan kawan abang ni boleh jadi macam adik.

Ini cerita kawan abang. Kesian kawan abang.

Abang cuma tak faham kenapa si Asi tu betul betul treat kekasih kawan abang tu macam puteri. Bawak pergi tengok pra tonton cerita CEO. Media pass engkau. Kau hadooo? Non hadoooo. Tak sempat balik, then sewakan bilik hotel untuk kekasih korang. Tak main lah hotel cap ayam. Hotel 5 stars. Tapi tak tidur sekali lah. Bilik asing asing. Nampak kaya tak kaya dia dekat situ?

Kemudian kekasih korang mengadu rambut rosak bagai. Dia volunteer nak belanja treatment. Kemudian, dia offer nak belanja kaler rambut. Wah. Kaya kan dia.

Apa yang korang buat bila si Asi tu treat gitu kat korang? Abang tanya serius ni sebab abang helpless pathetic.

Kekasih korang petang tadi whatsapp korang marahkan kawan sekelas sebab bagitau lambat ada assignment. Korang anggap assignment bertimbun lah senang.

Siapa tak kesian kan dengar kekasih hati mengadu kerja banyak, cuti dah nak habis. Kesian baq hang. Abang kalau ada jet peribadi, time dia wasap macam tu, abang dah landing kat KLIA dan datang jumpa dia bawa Hazelnut hot chocolate sebagai peneman dia study sambil abang berkata, "Sayang jangan risau, abang teman sayang siapkan assignment okay?"

Wahhhhhh! Romantik tak abang? romantik kan. Itu kalau abang kaya, masalahnya abang tak kaya dan ingat, abang hanya helpless pathetic.

Abang kalau kaya, makwe abang buat gitu, abang fly ke Rio De Jeneiro je bercuti sambil layan World Cup. Kisah pulak dengan dia. Tapi abang tak kaya. Abang tak boleh nak fly sebarang time merajuk sebab ini bukan drama cliche melayu pukul 7.

Okay sambung. Malam ni dia whatsapp dia overnight dengan si Asi tu. Teman Asi tu buat assignment. Apa mengada sangat si Asi tu pun abang taktau. Hujung hujung korang makan diri si Asi tu buat kekasih korang macam kekasih dia. Haaaa. Gigit jari baling phone ke dinding ler ceritanya.

Babi kan?

Penat lah abang mintak respon korang. Baru abang sedar, abang hanya tersandar dan tergamam mengadap dinding dengan pakai headphone lagu Happy-Pharrell Williams dan menulis di ruangan kosong yang abang sendiri tak tahu nak post ke tak, ada orang baca ke tak. Abang cuba nak happy and think positive. Abang tak kisah pun takda orang baca, at least bila abang tulis macam ni, abang rasa okay sikit. Lepas menulis ni, abang patut tidur terus. Off segala phone mak nenek bagai. Tapi abang rasa nak layan movie. Abang ada lagi 2 movie tak tengok. Tengoklah macam mana nanti.

Okay, abang dah rasa lega dah. Patut ke abang post menatang ni? Ataupun abang simpan sebagai "untold confession"

Orang helpless pathetic memang macam ni dik.

Dah terlambat abang nak betulkan semuanya. Abang mampu berharap segala assignment kekasih korang siap mengikut waktu adn don't trust 100% what ladies said about first and last. Because its not gonna be first and last. It will continue until the disturbance gone or both of you teared apart.

Ciao...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuff