Wednesday, June 30, 2010

Kerja PMR???




Yaa-Haaa

mlm ni jd kerja pulak aku ngan adik aku soang nih..
tlg dia wt kerja KHB..
final projek...
utk PMR..
rilek r bro...
junior2 hang nnt xkena PMR pun..
kuang3... :))

~IZHAM | handsome boy~

handsome ker??


~harta benda jahitan crosstich mama~

abes harta2 jahitan mama dia kebas..
huhu..
cian mama.....
lagi pun mama bkn nak menjahit da sekarang..
tunggu pencen nnt la wt part time yer.
huhuhu..



~before n after~

haaa...
pic yg kat atas ni lak..
aku punya kerja...

ni adalah 1 dari ratusan hadiah hari guru yg mama aku terima setiap 16 Mei..
kalo org tgk brg2 ni...kira dlm otak dh jimat 30% coz..segala mak nenek mug,perhiasan meja,bekas kek and etc xyah beli..
sume student kasi..

haa..kepada sesiapa yg ingin jd cikgu tu..
jd la cikgu yg baik..
baru anak murid syg..
kalo garang2..
nnt hadiah dpt katak jer dlm kotak...
wakaka :P

kenapa aku patahkan??
biasa la..kreatif tahap dewa..
dulu suro amik Art & Design xmo..
ni la jdnya..
hehe

mereng seketika~~~


apa niyh??
ini adalah paip pvc yg dibalut dengan gmbar bendera sepanyol
sori pic x terang coz x ley nk set aperture,shuter speed,ISO pe sume..
(ayat touching DSLR yg nk d beli sudah d jual kpd org lain)


gmbar ni den print n potong n tampal kat PVC tersebut..

amacam?? kreatif x den ni???


~inilah hasilnya~

nampak x tempt letak pen tu...den amik dari pic kt atas td..
(picture taken by Nokia N82)
hehehe
promote cket..

sekali tgk ada ala2 hindu,...
haha
biar la...
bkn projek aku

credit to mama..bg guna perkakas dia...huhu
credit to adik(izham) bg aku menjahanamkn projek hang ni..wakaka

p/s: sambil2 td tgk Key Note kt Astro Ria...Fynn Jamal pun join contest ni...teringat lagu 150 juta..huhu

p/s: Izzy tertnya2 maksud Saya kenal sayang saya....hehe
(asal sis?? jelez i ade gf baru erk?? huhu)

Beckham coach England!!!!



Yaa-Haaa!!!

Wow!!!
Why Not???

itu yang ada dlm pikiran aku bila aku baca surat khabar Metro bahagian Piala Dunia hari ini..

David Beckham bakal jadi coach baru England

hahaha

sangat2 menarik..
~Bossy Beckham~


England masih perlukan seseorang yang berwibawa dan dpt meningkatkan semangat pemain Three Lions..

David Beckham

ketika waktu England dibelasah teruk oleh Jerman..
Beckham lebih banyak memberi sokongan,movivasi kpd rakan2nya di dlm padang..

siapa sangka..

kalau Maradona yg terlibat dlm ketagihan arak dulunya..
kini telah berjaya membawa Argentina ke peringkat suku akhir..

David Beckham yg telah lalui naik turun kerjayanya
who knows..
dpt mengembalikan England ketika di zaman Sven Goran Eriksson

x kesah lah sapa jd coach England..
Capello x akan letak jawatan lg..
maybe something can happen in Euro 2012
who knows...
aku rasa Capello harus di beri peluang lagi..
sedangkan Alex Ferguson dan Arsene Wenger pun terkial2 nak naikkan kelab MU n Arsenal dlm masa 2 tahun...
ini kan pulak Capello yg baru setahun jagung dlm England dan masih xpandai ckp bahasa inggeris...

andai kata Beckham jd coach England..

cuba tgk cara berpakaian Beckham pd mlm tu..
stylo kan..
setiap kali perlawanan England,Beckham pakai mcm tu..
akan jd trend kpd coach2 yg seangkatan dgnnya..
hehe

tgk Jose Mourinho dgn skarf hitam dan jaket labuh..
tgk Mancini dgn skarf biru muda..
tgk Joachim Loew dgn t-shirt v neck..sempoi saja..
x lama lg..cara berpakaian Beckham yg kemas dan bergaya..
akan menjadi ikutan pengurus2 muda kelab atau negara..
hehee

bukti menunjukkan England masih memerlukan khidmat bekas pemain MU ini..
apabila Englan membida utk jd tuan rumah WC2018
Beckham di pilih menjadi duta..
bayangkan Beckham time tu..dah tua kn..
tp siapa yg FA amik??
bukan Lampard,bukan Gerard,bukan Rooney..
tapi Beckham
coz..
kehadirannya akan menjadi satu tumpuan..
dan akan dihormati sesiapa shj..

Beckham juga antara pemain yg dpt menyerap tekanan dgn baik
lagi pemain yg dpt bermain dgn baik ketika tekanan memuncak adalah,Ronaldo(Brazil),Zidane,Terry,Gary Neville,Klose,Deco dan beberapa pemain lagenda..
Ryan Giggs=pemain penyerap tekanan terbaik dunia
(sapa sejutu angkat tgn)

p/s:lagi 3 ari nak balik kampus
p/s:pg td pegi skolah amik sijil kawen n ke pasar tani..ada cerita menarik..dlm entry seterusnya..hihi


Tuesday, June 29, 2010

150 juta kali~Fynn Jamal

Aku terdengar lagu ni kt blog Apih
boleh tahan...
best gak...
nak dengar??
ini dia...







ni liriknya..

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“SAYANG mungkin baran tak kira masa”

“Tapi SAYANG tahan kalau yang salahnya saya”

“SAYANG mungkin saja keras kepala”

“Tapi SAYANG manja bila kita berdua”–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..




selamat mendengar (^_^)

Bilik oh Kolej...

Yaa-Haaaa!!!!

Bertemu lagi....

semalam aku sibuk melayan bola...
budak2 pompuan UiTM Kedah sibuk berkomen kat FB pasal xde bilik
bukan psl Beckham hensem,England kalah okeyh!!

Haish... =_=!
~cam ne nak idop duk bilik cm ni~


Aku betul2 xpaham la perangai pihak pengurusan kolej ni..
dah tau kemasukan pelajar mencecah ribuan orang..
announce la awal2 kemungkinan xde bilik kosong..
kan senang..
cian kawan aku.
call aku semata2 nak tanya pasal bilik tu jer..
ish3...sampai nanges2 lg xdpt dok bilik ngan rumet dia..
tolong laa....
jauh perjalanan luas permandangan
kawan ramai orang..
lagi byk POV yg kita dpt..

bilik budak pompuan
2 jd 3
4 jd 5

haha

kolej laki lg la best..
Malinja

floor 3 bilik diorang adalah sgt2 besar..
cukup memuatkan 8 org pelajar dlm satu2 masa
tp yg duduk kt ctu just 4 org..
hampeh kan..
start dari floor2 sampai base floor..
bilik cuma boley muat 6 org jer
yang duduk dlm bilik tu just 4 org..
tu pun da kira selesa la..

kalo kolej pompuan crowded cmtu..thats means
kaloej laki pun sama..

sume bilik full 6 org..maybe 8..who knows :)

aku xkesah bilik brapa org pun..jnji locker cukup..huhu

part 1 dulu aku penah duduk bilik 6 org..
memang sesak la..
tp best sbb riuh..
kalo time blaja..sume senyap jer..
tp kalo sorang da start kepala gila dia..
secara x langsung penyakit gila sawan tu akan merebak dgn cepat..
lagi laju dari cahaya
hohoho

bahaya penyakit ni...
segala assignment akan di biarkan begitu sahaja..
huhu

stay 1 bilik ngan junior...
best atau tak??

aku rsa not bad la..
aku penah duk ngan senior..
dorang okey jer..
xde nak buli2..
perangai 2x5 cm junior..
xde la matang sgt pun..huhu

alhamdullilah..
aku masih dpt kolej..
maybe bilik 6 org kowt..
xpe la..kongsi2 locker yer adik2..
kalo x abg halau korang kuar..
hahahahaha
(gelak jahat)

p/s:seronok Holland menang
p/s: nak packing barang2 yg kena bwk balik UiTM..huhu
*POV=Point Of View

Monday, June 28, 2010

Indah itu Mempersona

Yaa-Haaaa

kali ni aku nak tnjuk gmbar jer...
xmo banyak bebel...

usha la sendiri













semua pic ni di ambil menggunakan DSLR Sony a 200

p/s:sape boley ajar aku snap pic cmnie???

Sunday, June 27, 2010

New Comers!!!!



Yaa-Haaaa!!!!

UiTM telah dibuka..

New Comers!!!!

Welcome To UiTM Kedah

selamat menghadiri Minggu Destini Siswa...

Minggu yg korang akan busuk kaw2,homesick,mengantuk tahap gaban,rasa marah yg teramat kpd abg2 n kak2 PM....

haha..
amik korang..
1 week like hell..
hahahaha

tu utk yg new comer...
how bout late comer???
memandai jer aku..

senior2 sekalian...
ingat 3hb julai kita masuk UiTM okeyh....

lagi seminggu...
wah...x sabo rse nyer...
nak jmpa adik2 junior (awek2 junior actually)
hehehe...

benda2 yg membosankan sepanjang 2 minggu pertama...
cri kelas
LDK
induksi bdk part 1 (tapi sume senior dok luar..xde kowt induksi..huhu)
beli buku...
haish..yg ni la aku plg malas...

sem 3 ini juga kteorg akan tnjuk bakat mernghandle sportday..haha

1st thing bnda yg aku akan beli bila masuk uitm ialah
DSLR

haha...besh!!!

kelas aku makin pupus budak2 laki..
haish..
mampos....

ok..dah2 la aku merapu kali ni...
see u again
daaa......(^_^)

p/s:sedih korea kalah
p/s:minggu depan nak beli kemaja baru..huhu

Thursday, June 24, 2010

Yaa-Haa!!! Aku dah berjaya buat Favicon sendiri..


Yaa-Haaaa!!!!

Akhirnya...

fuh penat...

siap jugak akhirnya..

Favicon yg aku cuba buat dari ptg td..

menjadi jugak...

ni pic dia..
~Mykhel Corp~

Logo ini adalah hasil ilham assignment MGT 153
kami kena wat business plan.
how to set up the firm/company..

last2
wujud lah Mykhel
syarikat pengedar telefon bimbit no 1 di Asia
(kononnya lawan kpd Avaxx n Zitron)
huhu

Huruf M besar...
Mykhel
Moment

memandangkan rakan2 sejawatan dlm Mykhel tiada blog..
aku jer ade..
'x salah kan aku guna logo ni sbg official icon aku'
hehe

pape pun..

credit to
zoro~yg tunjuk cara buat favicon
Kakak~yg sudi melayan kerenah adikmu ini
apih~favicon mu menjadi pujaan hatiku..

wakaka

thank you

Yaa-Haaa


Wednesday, June 23, 2010

Rambut Oh Rambut








Yaa-Haaaaa...

kali ni

gua mau citer psl rambut...

dlm dunia ni ada mcm2 jenis rmbut...

kte mula ngan laki dulu..

1st...
***
**
*

Curly Style
~ini kalo kat UiTM..dah lama kena potong~

hot x??
x cukup hot..
okeyh..kte kasi hot cket..

Layer Style
~pompuan mane x cair tgk laki rambut cm nie~


seterusnya...

taa daaa....

Mohawk Style
~feveret style aku..wahaha~

lagi??

ok 2

lagi....



Straight Style
~aku xminat rambut cmnie..haha~

Wokey2..
rilek2..

seterusnya..

Messy Style (bukan Lionel Messi)
~perlukan sedikit kehenseman utk wat rambut cengini~

and the last...

pompuan cukop suke laki rambut cm ni...

****
***
**
*


fuh..
nervous niyh...

tunggu...


ini dia...

No Hair Style
~botak itu seksi~

haha..
tamat suda utk laki...

jom usha rambut pompuan lak..

okeyh...

ini

Curly Style
~opps..jgn tgk lama2~


ini pulak

Layer Style

~haa..jgn pikir laki jer ada layer~

ini pulak...


Rebonding Style(Straight Hair)
~rambut berkarat~


last..

ni

Blonde Style
~gadis malaysia xde rambut cm ni~


ni pilihan ati aku..


~Izzy..missing in the moment~

amacam??
boleh??

kui kui kui

Tuesday, June 22, 2010

Apa maksud CINTA???



Yaa-Haaaa
Khai da jiwang beb...
haish...
tlg la....

ada org msg aku tnya apa itu cinta..




~Cinta-sesuatu yang membahagiakan~





aku xley jawap..
coz aku pun xtaw jawapannyer

kalo aku jawap soklan tu..
esei BM wktu SPM la jawapan nyer..
kuang3..

apa itu cinta??

"cinta itu buta", kata adik aku


sebab?

"tak cukup duit nak operate mata"

kenapa begitu??

duit sume da labur kat awek....

itu jawapan aku..haha

apa itu cinta?

bagi aku cinta itu adalah satu perasaan yg bermula drpd suka menjadi
sayang..
sayang menjadi cinta..
cinta menjadi kasih..

bagaimana terjadinya cinta?

dari mata turun ke hati...
so simple right??
how to explain that answers??

very hard to explain...

tp bagi aku...

korang akan rasa bila korang bercinta..
korang akan tahu jawapannya..
(^_^)

Cinta kpd Allah,cinta kepada manusia,cinta kpd alam sekitar,cinta kepada kekayaan,cinta kpd pangkat dan darjat..

wah.banyak sungguh cinta ini...

cinta ini sgt2 indah...

cinta yg indah ialah cinta seorang hamba kpd tuhannya..

Laksamana Sunan pernah brkata dlm novel Cinta Sang Ratu,Hijab Sang Pen
cinta

Sebagai manusia..aku sayang kepada mu..



~Cinta kepada kecantikan hanya seketika~



apa akan jadi dalam dunia jika tiada cinta..

hurm...

xde kenduri..
of coz la.
xde sape kawen...
(x wujud la wedding photographer)
berperang sana sini..

x aman..
semestinya

syukurlah kita dikurniakan cinta..
jagalah cinta hati anda sebaik mungkin..
kerana cinta adalah permata dalam kehidupan

tiada cinta dlm kehidupan seperti
tiada permata di dlm lautan..
kosong tanpa hiasan..

(jiwang karat..sembur anti rust pun xjadi ape)

p/s: Nadya..rasanya saya dah jawab soalan awak

p/s: Bercinta itu pasti...Couple itu haram...2 benda yg berbeza





~mau chenta hati macam ni boley ka??~

kui kui kui

hanya angan dan angau mu Khai...

(*_^)









Mak..cam ni mauk naik belon????


mak..cam ni mauk naik belon?? sik takut kah?? kelak cam ni nya mauk turun?? sik jatuh kah?

itu adalah persoalan yang diajukan kazen aku yg kecik Atif Fahmi bila fmly menghantar kami sekeluarga ke airport Kuching taun lepas..

huhu

lawak sungguh pertanyaan budak kecik ni..

belon=kapal terbang
sik=tak

ni antara dialek SARAWAK yg selalu digunakn dlm percakapan harian...

semalam aku sekeluarga menghantar Pak Nek dan Mak Nek aku balik ke Sarawak..
kat airport Penang jer...



-Penang International Airport-


sebulan dorang tggl kat ni..
hurm...
xde la org nak buatkan breakfast pagi2
xde dh ayam goreng tersedap (sampai aku n adik berebut)
xde dh tazkirah jumaat pabila kteorg lambat ke masjid pd hari jumaat..huhu
xde dh suara bacaan setiap kali solat subuh,maghrib n isyak..
slalu tgk bola bertiga..kdg2 rebut remote ngan nenek..semalam berdua ngan adik jer..hurm
sunyi pulak rasa...

malam tuk sapa lawan?? mun team kacak..baru mauk nangga...
ni la ayat keramat Pak Nek setiap kali ada bola malam2

*translate
malam ni sapa lawan??
kalo team cantik/bagus baru nak tengok..

huhu

kacak=cantik

hurm....
ujung taun ni nak balik sarawak...nak ikot??
booking tiket cepat2..huhu

selalu balik naik MAS..
tapi taun ni dh xde waran..
kerajaan xmampu tanggung..
so kena naik Air Asia jer la
dah tu kena bayar duit sendiri lak tu..
haish...
2 minggu dh balik ke Baling
baru lah boleh claim tiket tu...

apa punya kerajaan lah...
menyusahkan rakyat...

btw...
aku nak balik beraya haji kat sarawak jugak..
wakaka

p/s:semalam kt balai perlepasan..ada budak tu tangkap pic femly dia nk g Paris...wah..sungguh seronok...agak2 bila aku boleh wat cm tu??? hik3

p/s:gadis yg jaga kaunter parking adalah seorang anak mami penang yg sgt2 cun..wakaka...senyumannya menggoda..


anak mami-hanya gambar hiasan







Monday, June 21, 2010

Set...Hut.hut....


Orait...
Set...
Yaaa-Haaaaa

CANON
EOS 350D
2nd Hand...

cukup la...yg ni jer yg aku mampu..
hehehe

bila mau angkat??

tunggu gua masuk UiTM dulu..
hurm...
3hb masuk...
7hb ak g bli..wakaka

Sunday, June 20, 2010

Rindu UiTM??? .haish.

Yaaaa-Haaaaaa

Semalam...
aku mimpi...

aku masuk UiTM...
on the way nak g klas tu...
sume org tegor...
Hai Khai...!!!!

wah....
malapetaka apakah ini....
x kira laki pompuan..
senior junior...
musuh kawan...
lecturer student...
sume tego aku ngan ramahnya
sapaan,senyuman,berjabat tgn,pelukan,pertanyaan khabar...

WAH!!!!
rasa seperti baru menjadi wira mereka...
seperti Naruto menjadi wira Konoha selepas mengalahkan Pain...
haish....
aku x pernah dpt mimpi cm tu...

its was very great feeling...
mimpi semalam membuatkan aku rasa bertenaga...
seolah2 aku baru jer dpt Anugerah Naib Canselor...

gila!!!

apakah petanda semua ini....

i'm just low profile student...i don't deserve what i'm imagine last night...

Saturday, June 19, 2010

Alkisah....



Yaaa-Haaaaa


FLASHBACK


Almaklum la....pilihanraya dh nak dekat,so ramai la para pemimpin dan calon bertnding masuk berkempen..
seluruh pelusuk negeri diorang menjelajah...time ni la nak nampak batang idung pu..time ni la nak menanam tebu di tepi bibir...

pada suatu hari...
seorang calon pergi ke pedalaman sebuah negeri...
jauh ke hulu...2 kali naek rakit baru sampai..wah..punye la raih undi..sampai tahap tu sekali..

berjumpalah beliau dengan seorang sang penghulu kampung...
beliau di rai seperti kedatangan raja ke kawasan tersebut...

sebelum pulang, beliau telah menghadiahkan beberapa bungkusan barang dapur kepada penduduk kampung berkenaan
beliau juga sempat menghadiahkan sang penghulu sebuah jam dinding yg berharga rm19.90..

Sang penghulu itu menggantung jam tersebut di dinding rumahnya agar senang utk para penduduk disitu melihat jam tersebut.
lalu seorng pemuda bertanya kepada sang penghulu tersebut

pemuda: Tok..untuk apa ni Tok??

penghulu: enggak aku tauk...apa benda ini..

seluruh penduduk kampung tersebut terlopong dan ada juga terpersona seperti melihat kambing bertukar menjadi Ultraman.

berbulan2,dari hari ke hari jam itu terus berputar sehingga pada suatu hari...

pemuda:kenapa benda ini berhenti

penghulu: enggak aku tauk.

lalu bermesyuaratlah Majlis Tertinggi kampung berkenaan.
selepas berunding setelah hampir 3 jam.
Sang penghulu mengambil langkah drastik bukan drumstick mengangkat jam tersebut dari dinding..
tiba2 seekor lipas mati di belakang jam tersebut jatuh ke lantai rumah sang penghulu..

Dengan sedihnya sang penghulu berkata

wahai rakyat baginda..berdoalah kamu sesungguhnya drebar benda ini telah mati
(sambil menunjuk kepada lipas mati tersebut)



sekian

Friday, June 18, 2010

Lagi Email bengong kepada Acer

To: Acer Corp
From: Mr. Car Bend Doe Land

Salam sejahtera,

Saya selaku pengguna Acer ingin bertanya beberapa soalan dan memberi cadangan kepada Acer agar terus mantap di masa hadapan.

  • Dari mana asal usul Acer? (Adakah dicilok dari perkataan Ape cer?)
  • Adakah Acer mengeluarkan waranty untuk produk HP?
  • Adakah Acer abang kepada ASUS?
  • Kenapa setiap kali saya membuat on-line banking tetapi duit tak pernah keluar melalui cd-rom atau usb 2.0? adakah ia rosak?
  • Kenapa kamera web berada di atas skrin? Tidak di bahagian keyboard atau di bahagian luar laptop?
  • Kenapa tidak ada kamera dihadapan laptop seperti handphone?
  • Kenapa apabila button F1 ditekan tapi saya masih gagal melihat perlumbaan F1 secara langsung?
  • Kenapa label laptop saya ada ditulis 802.11b/g wireless LAN?? siapakah LAN itu? kenapa tidak ditukar kpd WAN atau MAN?
  • Kenapa spacebar terlalu panjang? Penat Apih memikirkannya.
  • Kenapa perlu ada 2 ctrl,alt dan shift dekat keyboard?
  • Bila lagi Acer mahu membuat Dashboard,skateboard atau mounting board? samapi bila Acer mahu bergantung dengan keyboard sahaja??
  • Adakah butang shift di laptop dpt digunakan ketika menukar gear kereta?
  • Kenapa saya menyentuh pad di laptop tiba2 cursor di laptop bergerak? ada jin dlm skrin kah?
  • Adakah dengan menekan butang ctrl,ia dpt mengawal steering kenderaan?

Sila jawab dengan tenang.
Segala kerjasama anda sangat dihargai dengan ucapan berbillion gracias.

p/s: Apih...surat mu dah siap...mai amik kat blog aku...wakaka

Email kepada Bill Gates

TO: Bill Gates

FROM: Mr. Car Bend Doe Land
Selamat pagi Mr. Gates,
Tujuan saya email encik kerana ingin mengomen tentang Windows XP,Vista dan 7.

  1. Kenapa saya hanya jumpa button START.Tetapi tidak jumpa button FINISH.
  2. Kenapa Windows XP hanya ada X dan P? Mana lagi 24 huruf yang lain?
  3. Saya memohon agar Encik Gates menukar program run kepada walk,kerana setiap kali saya menekan button run,komputer saya berlari sampai ke tenggara Malaysia.
  4. Saya juga sedang menunggu produk terbaru encik.Harapan saya agar encik cepat2 mengeluarkan produk Door atau sebagainya kerana produk Windows telah lama dipasaran. Pengguna akan merasa cepat boring.
  5. Dukacita saya amat kecewa apabila saya menekan butang search tapi tidak dapat mendengar lagu2 seperti Pawana,Tiada lagi,Isabela dan sebagainya.Sebagai pengguna Windows,saya harap encik dapat menambah koleksi lagu2 dari otai rock seperti Wings,Spring,Slam dan sebagainya.
  6. Saya dapati ketika ini pasaran Windows 7 sedang meningkat,saya tertanya2 di mana versi 1-6 dijual?
  7. Adakah normal komputer sleep tidak berdengkur? (saya tidur berdengkur)
SETAKAT INI SAHAJA SOALAN SAYA.
PECAH KACA PECAH GELAS
LEPAS BACA HARAP BALAS

SEKIAN TERIMA KASIH

~CAR BEND DOE LAND~
***********************

Thursday, June 17, 2010

entry ini pasal bola..x suka..jgn baca..terima kasih..hehe

bapak panjang dowh tajuk entry aku kali ni...amik ko...haha
mintak maaf byk2 la kepada pembaca2 blog aku niyh...
pasal bola x abes2...
sorry erk..huhu
hari2 ngadap bola....
apa boley buat..
hurm...
orait...
xde ape sgt pun ak nak citer..
just this...


WAKA-WAKA
WAVIN'FLAG
2 lagu penuh makna...

WAKA-WAKA
lebih kepada keraian Afrika Selatan sebagai tuan rumah World Cup 2010

WAVIN'FLAG
lebih menyentuh hati..
lirik yg padat dengan keamanan..
dlm lagu WAVIN'FLAG..
aku suka lirik ni..
WHEN I GET OLDER
I WILL BE STRONGER..
THEY'LL CALL ME FREEDOM
JUST A WAVING FLAG
AND THEN IT GOES BACK
AND THEN IT GOES BACK
AND THEN IT GOES BACK

2 lagu ni mmg menarik...
mana2 pergi pun kita akan dengar lagu ni...

WORLD CUP kali ni penuh dengan kejutan...
ENG seri..
SPAIN kalah..

tahniah buat ARGENTINA kerana menang keatas KOREA SELATAN
MARADONA boleh rehatkn pemainnya n guna barisan kedua utk perlawanan ke-3 coz dorang da layak..
ARGENTINA adalah pasukan pertama layak ke pusingan kalahmati..

TAHNIAH juga kepada GONZALO HIGUAIN kerana menjadi pemain pertama menjaringkan HATRIK

5-star player
***

p/s: lagu WORLD CUP mmg SHAKIRA nyanyi ker stiap 4 taun??
p/s: ade org xsuka aku lyn bola tiap2...kesian dia...


Tuesday, June 15, 2010

Going to Rantau Panjang


Alhamdullilah...
akhirnya plan nak g Rantau Panjang menjadi jugak..
dari hari ke hari plan nak pegi..
last2 ari rabu (16 jun 2010)
MAU SHOPPING2
sambil bawak nenek tersayang dari SARAWAK
makan angin...



3 bijik kereta konvoi

PROTON PERSONA
KCS XXXX

PERODUA VIVA
PJP XXXX

HONDA CITY
PDP XXXX

aik...Honda plat lama...
2 lg plat baru...

peduli apa...
ni HONDA beb...
enjin tip top..
gear box baru..
starting slow..
tp kalo meter da naek 80km ke atas..
sorry to say..
kereta belakang..
makan asap ler der...
kui3...

apa ada kat Rntau Panjang??
Nikon DSLR ade??
huhu

bajet: RM100 (kalo x cukup..guna duit sendiri)..hehe
masa:bertolak pukul 7.00 pagi
tempat berkumpul: umah Cg. Saberi n Cg.Normah...

kpd JANTAN KEPARAT...
tunggu hambo di sano..
huhu...

p/s: mlm ni xconform nak tgk bola POR VS COT
p/s: nana,kazen aku mintak kasut wedges..aku pikir CHEEZY WEDGES kt KFC...hehe

Sunday, June 13, 2010

Best Driver Awards

Yaa-Haaaa

WGA XXXX
QAJ XXXX
MAP XXXX
CCD XXXX
TAN XXX
AFG XXX


KENAPA AKU TAIP NO. NI???

aku respect tuan empunya kereta a.k.a driver...
dalam pekan Baling pun siap ber"seatbelt" lagi..
aku kalo kuar pekan Baling..hurm..jgn harap la nak pakai seatbelt..
hehe..

kebaikan yg dorang buat sampai aku terpegun...
kalo boley..nak jer aku lekat sticker "Best Driver" kt cermin kete dorang..
huhu

***
**
*

masuk simpang bg signal(x mcm sesetengah pakcik bajet kaya kt cni..masuk simpang x bg signal..langgar baru tawu)
bertimbang rasa
parking tempat yg betul
bagi laluan kt pejalan kaki n motor
drive cermat



aku TABEK la kt driver kereta niyh...

dengan ini..
gua selaku driver profesional..
hehe

menobatkan driver2 tersebut sebagai
****
THE BEST DRIVER FOR THE YEAR
*****

Yaa-Haaa

TAHNIAH DI UCAPKAN

Bang..Billion kat mane?

dlm kul 12 tghari cm tu..
mama ajak aku kuar cari ikan...
bukan ikan bawal,kembung,merah pe tu..
ikan bela...almaklum la..
akuarium berwajah baru..
so..
pemilik akuarium pun mesti la berwajah baru..

****

pergi la kami kedai ikan berkenaan..
parking xde..
so aku drop mama aku n bertenggek la depan kedai tu kejap..

orang kat Pekan Baling adoyai..punyer la ramai..
jam mengalahkan KL..

yang best nya...
ade sorang awek tu ttbe senyum2 n ketuk tingkap kereta aku..

Bang..tumpang tanye..
Billion kat mane???

Aiseh..comel siot...

Adoyai..Billion jauh la dik...
bermodalkan Honda City '96
dan muka x seberapa kacak mcm Jantan Keparat n Hans..hehe
aku pun tunjuk la arah...

OO...kene naik kete ye bang...
jln kaki jauh erk??

aiseh..manje2 lak..
kang aku tunjuk kt mama aku bakal menantu dier baru taw..
jaoh la dik...10km..
2 ari baru sampai..

dah la comel..
dier gelak2 pulak..
ecece..
panas2 terik ni
bikin gua cair saja..

kt Kedah ni panas yer bang..
(sambil mengipas2 mukanya)

A'ah..bulan 7 baru sejuk...
(jangan ko bukak baju kat cni sudaa..kang x psl2 dpt freeshow)

dari mane niyh??
(bertanye dengan selamber)

dari Melake..

oooo...Melake...

Abang ade kawan kat Melake??

ade...

sape??

adik la..
(sambil aku tunjuk dier)
ekeke..
suke lak dier...

Ok la bang...saye gerak dlu..thankz taw tunjuk jalan..
sayang abang...

ewah2...sayang2 pulak...
haish..

*dalam hati banyak suka.hihi

begitu la al-kisahnya...

p/s:malu bertanya sesat jalan..bila bertanya macam2 pulak soalan..

p/s: mama aku beli berjenis2 ekor ikan...Seekor ikan mati...takziah kepada keluarga ikan..huhu

Yaa-Haaa!!!