Sunday, December 18, 2011

Cerita orang 1st time guna Blackberry

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Ketak ketik ketak ketik aku main password blogger. Akhirnya boleh jugak bukak blog. The reason aku lama tak update blog sebab aku terlupa password. Okay terang terang aku tipu. Tettttt.

Aku malas sebenarnya nak update blog. Tengoklah tajuk aku hari ini. Aku rasa macam over semacam. Tapi aku tak dapat memikirkan tajuk yang lebih sesuai dari tajuk ni. Hahaha. Semenjak aku beli Blackberry Curve 9300 ataupun nama senangnya Curve 3G, laptop dan berukband aku menjadi public. Budak rumah yang selalu guna. Lepas ni boleh charge sorang sikit nak bayar bil berukband :D

Disebabkan online guna BB jugak lah aku jadi malas nak update blog. Sikit sikit tweet. Sikit sikit tweet. Maaf lah silent readersssssss. SSS tu nak tunjuk ramai yang baca blog aku tapi tak reti nak komen. Nanti aku nak buat satu kad ucapan penghargaan kepada silent readerssss aku nih. Terasa ke? Tak perlulah begitu. Chillax

Sebenarnya aku nak cerita serba sikit pengalaman aku guna BB ni dekat uolss. Amboi ngade ngade. Untuk pengetahuan semua, aku 1st time guna benda alah ni. Memandangkan aku dah guna Android phone, sekarang saja gatal tangan nak guna BB. 

Curve 3G, kamera yang hanya 'cukup makan'. Kalau anda jenis yang camwhore. Hindari sebarang BB yang tak mempunyai flash sebab kamera memang sucks habis. 



Jenis yang macam aku ni memang connected. So, internet menjadi satu keperluan. Dengan adanya BB, internet dihujung jari habaq hanggg. Blackberry Internet Service (BIS) sebulan RM20 memang sangat menjimatkan! Er, yang itu untuk Maxis. Ada yang RM48/bln dan data plan tu memang lebih besar kapasiti muat turun. Untuk BIS rangkaian lain, aku tak tahu. Harap maaf. Hihihi. Kegunaan BIS ini adalah untuk main tenet dan BBM. Twitter, Facebook, Foursquare semua dihujung jari!

Keypad QWERTY BB sangat awesome. Lebih baik berbanding keypad Nokia E71. Dari sudut pandangan aku lah. Apa yang aku suka tentang Blackberry. Lagi ramai kawan lagi seronok. 
Blackberry Messenger (BBM), bila ada benda alah ni. Kredit aku pun jimat. Tak perlu nak mesej or call bagai. Just BBM. Very simple. Lepas ni nak hadiahkan BB Torch dekat mama aku. 
Tapi kena kumpul dulu lah. 

Harga? Oh harga. Dekat tempat aku ni aku beli dengan harga RM800. Kalau area KL dalam RM700 dah boleh dapat kot. Kawan kawan macam tu lah. Bila kita suruh rekomen. Jawapan diorang : tak tahu, sorry. Bila kita dah beli, baru terhegeh hegeh nak rekomen harga lagi rendah dari retail price yang kita dapat. Cilaka!

Kalau ada sesiapa blogger yang main BB jugak, bolehlah tukar tukar BBM pin. Macam blogger Kaca Retak, dia dah guna Iphone. Makin sakan lah dia update tweet via Iphone :D

Okaylah sebelum aku melalut lagi. Baik aku stop. Seribu kemaafan kepada semua readers yang menunggu entry baru blog hitam ini. Walaupun tak femes tapi tetap ada pembaca. Terima kasih semua! 

Adioss....

p/s: Curve aku guna OS 6. Kalau berminat nak beli, pastikan mintak tauke tu upgrade ke OS 6. Takut dapat yang OS 5. Lagi afdal beli dekat BB center. Dapat warranty 2 tahun dari Brightstar  ^_^

Saturday, November 26, 2011

Surat khas untuk Man Utd

Kepada Alex Ferguson,

Tolong lakukan sesuatu! Saya selaku salah seorang penyokong setia kelab Man Utd  ingin melihat Red Devil menjaringkan lebih dari 1 gol ketika menentang kelab EPL. Satu gol menentang Everton, Sunderland, Swansea. Seriously, I'm sick!

Dengan Ashley Young sudah kembali dari kecederaan, Barbatov sudah skor ketika menentang Benfica dan Chicarito sentiasa tajam di hadapan, saya harapkan MU dapat menjana serangan yang lebih baik selepas ini. 

Biarkan Rooney di bangku simpanan. Sudah 5 perlawanan beliau tidak skor sekali gus mengganggu point Fantasy Premier League saya. Huhuhu T_T 



Masukkan Tom Cleverley pada separuh masa kedua. Gandingan Anderson dan Cleverley lebih bagus berbanding Anderson dan Fletcher.

Kekalkan Phil Jones walaupun beliau menjaringkan gol sendiri ketika menentang Benfica. He is something. Please stay focus when visit St James Park. Newcastle Utd is great team now. Sila mark Demba Ba untuk elak kekecewaan.

Terima kasih.

Please lah menang besar sikit. Asyik 1-0 ja. Penat eden bersengkang mata semata mata nak tengok 1 gol sahaja. Jiran bising tu sakan membelasah lawan mereka. Shit!  Wake up guys!

I'm nobody talk about tactical. You know the best Sir. We all rely on you. Show the champions style of play.

Adioss...

Friday, November 25, 2011

Minggu pertama semester baru

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Alhamdulillah, sudah selesai minggu pertama sesi pembelajaran di UiTM Kedah. 
Ehem... dah senior year dah cik abang oii sedar sedar diri sikit. Minggu pertama, macam biasalah, serabut jadual, tanya kawan sana sini masuk kelas mana, call lecturer, koordinator, dekan, pengarah bagai nak solve problem pasal subjek clash. Err, over nya. Minggu pertama juga adalah minggu yang best sebab kelas selalu batal. Batal batal dan bantal. Hehe. Last last, tak ada kelas langsung. Best!

Kereta aku sudah bertinted gelap tapi still boleh nampak driver. Cukup sekadar menjaga kulit si buah hati dan menahan bahang Merbok yang cukup panas sekitar pukul 1 ke 4 petang. Apa motif aku cerita dekat public? Hahaha. Okay, over lagi. Euwwww ngada ngada benda macam tu pun nak bagitahu. 

Nak baca, sila baca. Nak komen, sila komen. Tak nak baca jangan baca, tak nak komen jangan komen. Aku  tak kisah. Chill lah.

Okay, tak ada idea apa nak tulis. Maybe dah masuk kelas nanti, aku tengok ragam lecturer, ragam rakan rakan. Mungkin ada idea nak update blog. Silap silap lepas ni aku update blog sebab nak bahan orang. Haha. Okay. Aku memain jer. Perangai aku yang suka membahan orang sekarang telah di ambil oleh si buah hati. Sakan dia membahan dalam Twitter. Hoho :D

Okay. Nak tweet tweet pulak.

Adioss...

p/s: I miss our night walking in front of Seoul Garden :)




Monday, November 14, 2011

Aku merindui mu ayah

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Apa khabar silent reader semua? Harap harap sihat selalu. Blog aku sudah tidak berupdate pada satu tempoh masa yang lama. Maaf semua, ada hal yang lebih penting perlu di uruskan.

[Note: Ini mungkin entry sedih jika dihayati secara bersungguh sungguh. Sediakan tisu atau tekan sahaja button X di atas. Terima kasih]

Hari ini genap 12 hari pemergian ayahanda tersayang. Semoga roh nya dicucuri rahmat. Semoga beliau ditempatkan dikalangan orang orang beriman. 

Sejak pemergian ayah yang telah menderita 5 tahun sakit strok, kencing manis dan darah tinggi. Segala rutin harian telah berubah. Walaupun aku sendiri jauh dari ayah tapi sepanjang cuti semester ini aku asyik memerap di rumah menemani ayah dan akan keluar jika ada kerja yang perlu diselesaikan dan keluar dengan ajakan beliau.

Rumah ini terasa sangat sunyi. Selalunya setiap pagi dia akan memanggil nama aku dan adik supaya bangun tidur untuk mengerjakan solat subuh. Ketidakupayanya beliau untuk berdiri dan berjalan tanpa bantuan menyebabkan semua arahan melalui mulut. Kadang kadang hampir setiap masa ayah memanggil nama aku, adik dan mama silih berganti untuk membantunya seperti menukar channel tv, telefon orang, nak makan dan sebagainya.

Kereta Honda City maroon. Ayah sekali pun tidak pernah pandu. Silih berganti stereng kereta itu bertukar tangan sehingga aku mendapat lesen. Kemana sahaja ayah mahu pergi, pasti sampai ke tempat itu. Kadang kadang puas bergaduh mengenai arah jalan baru lah sampai ke destinasi tujuan.

Tapi semua itu sudah tiada lagi. Tiada lagi panggilan membingitkan setiap pagi, tiada lagi panggilan nama setiap masa, tiada lagi arahan membawa beliau ke sana dan ke sini. Walaupun aku tahu tanggungan aku sudah di ringankan tetapi aku merindui ayah.

Kata orang, allah lebih sayangkannya. Telah lama ayah menderita. Jika ayah masih hidup mungkin beliau menderita sekarang. Sebelum arwah pergi, beliau koma 6 hari akibat pendarahn besar pada otak. 

Ya, sudah tiba masanya menemui Yang Maha Esa.

Aku redha di atas ketentuan mu Ya Allah walaupun ia pahit untuk ditelan.

Sayonara...

In memory ayahanda tersayang 

Ahmar Saberi Bin Mohd Khatib
8.6.1960 - 3.11.2011

3 Nov adalah ulangtahun perkahwinan Mama dan Ayah

Ayah mengambil mama pada tarikh itu dan melepaskan mama pada tarikh itu.

Al Fatihah

Adioss...

Monday, October 24, 2011

Antara kegembiraan dan kesedihan

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Wah tajuk bukan main. Action! Okay, start berlakon sekarang. Ini bukan cerita cinta jiwang jiwang muntah darah. Kawan aku yang frust menonggeng pun dah okay. Kot! Aku call tapi tak dapat. Phone off. Bercuti gamaknya. Bersangka baik pulak aku kan. Entah entah dia commit suicide tak! Shit! Hell No! Ramai lagi girl dalam Malaysia ni dia boleh buat awek. Nonsense!

Okay. Aku merapu lagi sorang sorang. Haishhh. -.-'

Semalam ada 3 berita. Bercampur baur perasaan ni haa. Gila bajet ayat aku. Pertama, Marco Simoncelli mati kemalangan di litar Sepang. Bak kata kawan aku, hilanglah seorang permata rempit bertauliah dunia. 
Hurm, nice word actually.

Kedua, All Blacks menang Piala Dunia. Patut aku gembira ke? Semalam tengok ragbi 20 minit dengan adik tapi tak faham kejadah. Dia tanya aku, aku tanya dia. Macam orang bodoh je tengok ragbi semalam sebab tak faham rules. Haha. By the way, tahniah All Blacks

Ketiga, Old Trafford. Tak perlu aku nak ulas panjang. Aku cuma nak cakap, Fergie patut letak Jones bukannya Evans. Dia sayur. Jones more determine. He's everywhere. 

Campur ini, ke empat, pagi ini aku check Fantasy Premier League. Robert Huth tak main match semalam, so sistem buat autosubs. Dzeko ganti Huth. 12 points from Dzeko alone. Mujurlah ada dia. Aku bercampur baur. Nak sedih ke nak happy? Pening sudah. 


Gameweek 7 & 8, point aku sekitar 25 je. Minggu ni naik sikit. Oklah. GB league pun naik 1 anak tangga. Hehe. UiTM & Sail River League macam tak ada saingan. Bosan. (riak & takbur)

Okay. Tu aje nak cakap untuk harini. 

Adioss..

p/s: eh, sayang dah bangun? awal pulak harini. :P

Sunday, October 23, 2011

Barang yang lepas usah dikenang,kerana kenangan itu kadang kala menyakitkan



Kita diberi rasa untuk merasa. Di beri hati untuk dihargai. Diberi masa untuk menunggu. Diberi akal untuk berfikir. Diberi perasaan untuk dikasihi. Terlalu banyak untuk diberi sehinggakan kadang kala tidak dapat membezakan mana kaca mana berlian. 




Selesai sahaja solat maghrib, telefon berdering menandakan panggilan masuk dari seseorang. Apabila dilihat pada nama. Termenung sejenak memikirkan kenapa sang pemanggil menelefon aku. Panggilan disambut. Serak basah suara pemanggil di corong talian. 

She takes it all..

Itulah ayat pertama yang keluar dari mulut dia. Tidak aku sangka hujan pada malam itu membawa khabar duka dari selatan tanah air. Aku sedih bila mengenangkan seorang kawan baik menderita akibat ditinggalkan. Setahun bersama, tiba tiba kekasih hati beralih arah kepada The Past. Itulah kenyataan yang perlu ditelan sekarang. Dia bakal lalui hari hari sukar berkeseorangan tanpa si dia disisi. 

Terlalu kejam cinta ini. Terlalu kejam kepada seorang pemain cinta yang ikhlas mencintai si jantung hati. Akhirnya dia kecundang. Entah apa silapnya apabila sang lelaki mula serius dengan si dia tetapi si dia pula yang merosakkan segalanya.



Selama setahun kasih disemai. Rasa cinta dan sayang berputik mekar di dalam taman hati dan akhirnya cintanya pergi begitu sahaja. Jangan sedih kawan. Menangislah, menangislah sehingga titisan yang penghabisan kerana selepas itu kau akan bangun balik. Bangun dari kesedihan ini. 

Maaf kawan, aku tak mampu berada dekat dengan kau untuk menenangkan kau dan mendengar segala cerita sedih kau. Aku tahu perasaan yang kau lalui ketika ini. 



Aku bukan pakar motivasi nak tiup semangat kau di pagi hari tapi aku merasai apa yang engkau rasa. Sangat perit. Bersabarlah. Berdoa pada yang satu. Andai kau baca entry ini, ingatlah tak semua yang kita rancang akan berjaya. Tak semua yang kita nak akan capai. 

Barang yang lepas usah dikenang,kerana kenangan itu kadang kala menyakitkan.

Adioss...

p/s: its time to forget the past and continue to proceed to the future sayang.

Saturday, October 22, 2011

Tips kesan dan elakkan diri daripada pembenci

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Korang ada hater? Atau pun haters? Amboi, kelas kau jah. Ramai benci kau. Kau ingat kau hot? Haha.
Ok. Stop nonsense. 

Hater. Pembenci. Orang yang benci / tak suka / meluat / menyampah dengan kita. Boleh faham apa yang aku nak maksudkan? Okay, bagus.

Hater tak semestinya benci dengan attitude atau perangai kita. Mungkin dia benci kita sebab kita sokong team juara, Manchester United. Sedangkan dia sokong team muda mentah, Arsenal. Mungkin!

Ataupun dia benci sebab kita berjaya menambat hati si dia. Rupa rupanya dia pun syok dekat girlfriend kita. Adoyai, langit tak selalu cerah bang. Sorry, gua menang :D
Okay. Itu contoh jer. 

Okay. Tips untuk kesan dan elakkan diri dari pembenci :

1. Block dia
Block haters dari segala jenis rangkaian sosial, Twitter, Facebook, Google+. Tapi kalau dah follow blog dia. Biar jelah. Tak perlu nak unfollow pun. Tak rugi apa apa pun. Itu pun kalau kita tahu dia benci kita. Ye tak?

2. Tanya dia suka kita atau tidak. 
Lagi bagus kalau dia boleh bagi sebab sekali. Mustahil lah hater nak tunjuk diri dia yang sebenarkan?

Amat : Kau suka aku?
Ani : Tak
Amat : Jadi kau benci aku?
Ani : Ish. Tak lah.
Amat : Dah tu? Janganlah benci aku
Ani : Yela yela. Aku tak benci kau.
Amat : Jadi kau sayang aku kan?
Ani : &%$#%^*& 

Okay ni dah tahap annoying.


3. Kalau kita tahu siapa benci kita, mesej dia 

Mesej : Aku nak keluar tengok wayang dekat Village Mall. Jangan pergi sana sebab kau benci aku. 

Lagi bagus kalau korang boleh tulis detail. Waktu, masa, hall, tempat duduk, cerita apa. Senang dia nak racun korang. Haha. Acah jer

4. Waktu berjalan pandang bawah
Kadang kadang kita tak tahu hater sedang memerhati kita, jadi kita pandang bawah sahaja. Selamat. Nampak macam humble sikit.

5. Kalau dia benci kita sebab pasukan bola. Kerap pakai jersi bola team kita
Secara automatiknya dia tak akan dekat dengan kita sebab sakit mata tengok jersi kita. Merah tu. Jersi team dia biru laut. Alahai. Tak mengancam langsung.

6. Kalau dia benci kita sebab kita kaya, bagi dia RM100k
Kemudian cakap,
RM100,000 ni bukan nilai persahabatan kita. Persahabatan kita tak ternilai harganya. Jika kau sudi nak jadi kawan aku lagi, nescaya lebih banyak kau akan dapat. Hehehe (Berhasil kepada mata duitan sahaja) 

See? dari nak elak dia benci kita, last last dia jadi best GILLETE friend kita.

Okay. Cukuplah 6 tips yang entah apa apa ni. Kenapa idea aku macam taik sangat nih. Ish. 

Sorry. Aku perlukan blogwalking yang intensif. Asyik baca Blog Serius ja. Sampai update blog pun dah jadi malas. (Alasan)

Adioss...


p/s : khusyuk betul sayang main game. ish ish ish :)

Tuesday, October 18, 2011

Mimpi, melabur dan kaya

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Semalam aku mimpi. Pagi ini aku mandi awal. Jangan fikir bukan bukan. Orang tua tua cakap, kalau mimpi tu bagus, jangan cerita dekat orang. Nanti mimpi tu tak akan menjadi. Jadi tak jadi tetap aku nak cerita sebab blog dah lama tak di update. Kesian silent reader aku.

Pagi tadi aku start jogging. Sebenarnya, tak adalah jog sangat pun, just berjalan laju. Nak build up stamina and bagi kaki serasi dengan jalan tar dahulu. Sebelum ni kaki dah naik lemak asyik diulit dengan selimut dan karpet tebal sepanjang hari. Waktu jogging pagi tadi, aku cuba recall mimpi aku semalam. Sehinggalah aku ternampak papan tanda taman perumahan. Haaa, dah ingat pun mimpi tersebut. Begini ceritanya:

Pada suatu hari, aku tak ada duit, waktu tu cuti semester. Twitter dan Facebook memang wajib bukak setiap hari. Entah macam mana Nabilatul Husna (coursemate) tweet :

Saya terlalu kaya, jika anda kesempitan wang, sila tweet saya. TQ.

Dengan pantasnya, aku call dia terus. Bla bla bla, akhirnya dia setuju nak bagi aku RM50, 000 dahulu. Keesokkan harinya, dia faks surat perjanjian. Dalam surat tu, agreement lah senang cakap. Ada tempoh bayaran balik, interest dan penalti kalau lambat bayar semua ada tercatat dalam agreement tu.

Yang aku cuaknya adalah, interest 5% sebulan. Kemudian, aku check dengan bank, dalam akaun aku ada RM 595,0000. 25 (5.95 juta). 25 sen tu baki sebelum duit tu di bank in. 

Aku : Kenapa kau bagi aku banyak sangat ni? Mana aku nak cekau duit banyak2 bayar interest kau lagi.
Husna : Ala, takpe, kau guna je dulu. Niat aku nak tolong kawan kawan.
Aku : Tolong mende charge sampai 5%. Pffttttt

Bila dah bukak sem baru, aku cepat2 beli 5 bijik rumah dekat Taman Lembah Bujang Indah fasa 5. Amboi kayanya. Lengkap dengan perabut kesemua rumah dan sewa rumah aku charge around RM400 ja. Harga student. Budak budak rumah aku duduk rumah corner lot. Rumah awek aku dekat tengah tengah. Tapi bayaran half je. Lagi 3 bijik rumah aku buat sewa. 

Aku melabur dekat 4 buah bank. Public Mutual, Hong Leong, Am Bank dengan OUB. kot. Aku pun tak ingat sangat. Long term saving acc. Fixed interest. Setiap bank RM 500,000.

Duit tu yang aku rolling nak bayar balik hutang pinjaman RM 6 juta.

 Haih, gila gila. Miskin pun susah, kaya lagi susah. Bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang ;)

Adioss...

p/s: Tapi dalam mimpi aku tu, aku tetap setia dengan Honda City '96 tu. Kenapa eh?

Wednesday, October 12, 2011

WW- Legendary striker

Yaa-Haa


People may laugh at his running and his dribble. But not his goals. One of the great legend at Old Trafford.

Ruud van Nistelrooy

Tuesday, October 11, 2011

Thank you old friend

Yaa-Haa

Alhamdulillah, aku dah tak emo macam kelmarin. Tak mengantuk pulak pagi ni. So, tak ada kerja. Update blog kejap. Pukul 11 nanti pergi gunting rambut. Aku rimas rambut panjang. Pukul 2 flight balik Melbourne.

Esok pagi aku ada speaking test MUET. Baru hari ini aku rasa gementar. Haha. Semalam boleh chill lagi. Siap cakap dekat coursemate : Ala, hang cakap ja. Macam tak pernah buat...

Lepak la. Harap harap diorang okay. Sebenarnya aku gugup. Langsung tak prepare. Shit!

I need a wake up call. Thanks friend. Setelah sekian lama tidak dengar kata kata nasihat, semalam aku akhirnya diberikan ceramah free. Hahaha. Tapi sebelum itu, aku semestinya kena marah dan maki di atas kebodohan dan kegopohan diri. 

Try to love yourself before love others.

Aku mulai jelas mesej yang dia cuba sampaikan. Bodohnya aku bila difikirkan balik. Tapi aku manusia yang sentiasa mudah membuat kesilapan. Terima kasih kerana menyedarkan aku. Kau hadir tatkala aku sangat sangat memerlukan.

Adioss...

p/s: header baru dalam pembikinan
p/s: good morning the past

Monday, October 10, 2011

Akhirnya ia tertumpah jua ke bumi


Yaa-Haa

Dari semalam aku cuba untuk bendung rasa ini. Cuba untuk tidak mengendahkan rasa ini. Folder Running Man dibuka. Episod demi episod ditonton. Handphone sengaja di silentkan. Tapi pada masa yang sama, mata melirik tajam ke arah handphone megharapkan panggilan pujukan dari si dia. Ya, memang dia call. 

Tapi, menghampakan. She act likes nothing happen and I must admit. She a good actress. Untunglah couple dengan pelakon. 

Rasa seperti sia sia sahaja segala penat lelah dan pengorbanan dilakukan. Bukan niat untuk mengungkit tapi sedikit penyesalan tetap terasa. Hati lelaki penuh dengan ego, tapi hati lelaki juga tahu apa itu sakit, perit, kecewa dan sedih.

Akhirnya, ia tertumpah jua ke bumi. Malam yang hening. Dalam pekat kegelapan malam. Ia tidak mampu menahan beban takungan yang terlalu lama. Ia turun seakan akan tidak mahu berhenti. Akhirnya terlena bersisa tangisan.

He's a man and he also crying

What goes around comes around. Aku percaya pada falsafah ini. Mungkin ini satu hukuman kepadaku di atas kesilapan lampau. Meninggalkan dia terkapai kapai tatkala hati inginkan kebebasan. 

Ya Allah, peritnya rasa ini. Ampunkan aku. Ampunkan segala kekhilafan ku sebagai hamba mu yang lemah lagi hina ini. Aku tak sanggup lagi menerima keperitan ini Ya Allah.

Tak semua tindakan kita adalah betul. Tak semua tindakan kita adalah salah.

Aku tetap sayang dia dan berharap dia kembali. Sumpah aku tak suka perasaan ini sekarang.

Adioss...

p/s: I love you

Sunday, October 9, 2011

It really happen

Arwah tok wan pernah cakap,
Orang yang kita paling sayang, dia lah yang buat kita paling banyak menangis sebab dia.

Finally, its happen. Terima kasih kawan. You awesome! 


Kawan

Wednesday, October 5, 2011

Terima kasih Blog Hitam

Yaa-Haa

Blog hitam. Lama juga aku tidak kesini. Aku tinggal kamu bersendirian sehingga bersawang. Di saat aku kesunyian kesepian dan kehilangan, baru aku menggerakkan tangan untuk klik pada bookmark "Blogger | Dashboard. Begitulah kamu digunakan setiap masa aku punya yang lain.

Di blog hitam inilah aku memarahi diri sendiri, memarahi orang lain, memuji orang dan meluahkan segala yang terpendam. Di sini juga kamu setia menjadi medium luahan rasa tuan mu yang kadang kala seperti kacang lupakan kulit. Mujurlah kamu tak mampu bercakap dan merajuk. Jika tidak sudah tentu kita akan bergaduh dan menangis setiap hari.

-biggest mistake is walk away from you-

Terima kasih blog hitam. Terima kasih kerana kamu tetap disini. Aku berharap dapat menggunakan khidmat kamu lagi selepas ini. Aku tak hebat dalam penulisan seperti Blog Hitam Bernafas Dalam Ego. Aku tak sepopular blogger Obefiend dengan Blog Serius. Aku juga bukan fenomena seperti Marya Hana, Nurul dan Maria Elena.

Aku hanya tipikal Blogger users. Hanya menulis bila perlu. 

Aku akan terus menulis menggunakan kamu kerana silent reader mahukan begitu. Mereka tetap baca apa sahaja yang aku tulis sama ada baik mahupun buruk. Mereka adalah the great loyal silent readers. 

Terima kasih blog hitam. Eh, rupa rupanya kamu sudah 1 tahun 5 bulan. Dah boleh berjalan baby saya ni. Hahaha.

Adioss...

p/s: saat melihat dia tersenyum sambil memeluk hadiahnya, aku lah manusia paling bahagia pada saat itu.
p/s: sakit rahang sebab senyum banyak sangat :)

Wednesday, September 28, 2011

Tumpahnya seperti air

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Hari sabtu yang lalu aku mengisi minyak RM20 je. Student, mana mampu nak isi full. Hari Isnin lagi RM10. Hari ini lagi RM10. Meter minyak aku main area E. Shit. Sumpah penat macam ni. Nak isi half tank terus takut nanti tak cukup bajet nak makan. 

Atau pun kereta aku yang problem. Sebelum ini memang jimat habis. Tayar belakang dah botak. Duit lagi. Haish. What the H la jaga kereta ni. Itu ini dia mintak. Coolant pun dah dekat kering. Adoyai adoyai adoyai.

Minggu ni RM40 untuk kereta. Makan RM35 dan topup RM15. Lagi RM10. Err...lain lain lah kot. Entah.

Hai duit duit. Tumpahnya duit dari dompet laksana air hujan yang mencurah curah hingga ke ladang gandum. Siapa cakap budak akaun pandai main duit, pandai jaga duit, pandai estimate perbelanjaan. Sama jer weh. Boros macam budak kos lain jugak. Kami pun nak pakai itu nak pakai ini. Nak guna itu nak guna ini. Nak labur sana nak labur sini. Nak joli sana nak joli sini.

Haaaa. Bebai. Okay. Esok paper Costing. Semua tu kerja nak kira kos sahaja. Asyik kira kos syarikat ja, kos poket sendiri pun tak terkira lagi.

Adioss..

p/s: Paper MKT pagi tadi macam orang kampung cakap, walking in the park. Senang!!

Tuesday, September 27, 2011

Lemon tree of us

Yaa-Haa


I'm sitting here in a boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time, I got nothing to do
I'm hanging around, I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast, I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely, I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue, blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon tree
I'm turning my head up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see is just another lemon tree

Sing, dah





I'm sitting here, I miss the power
I'd like to go out, taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired, put myself into bed
Where nothing ever happens and I wonder

Isolation is not the good for me
Isolation, I don't want to sit on a lemon tree
I'm steppin' around in a desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen and you'll wonder







I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue, blue sky
And all that I can see is just another lemon tree
I'm turning my head up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see is just a yellow lemon tree
And I wonder, wonder

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue, blue sky
And all that I can see, and all that I can see
And all that I can see is just a yellow lemon tree







Its remind me the song we sang last night. Very sweet moment. Thanks darling. I love you :)

Sunday, September 25, 2011

P.S I love you


no others than you and only you.

Miss F.

Thank you.

p/s : I love you

Sunday, September 18, 2011

I do I love you

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Entry ini dibuat khas untuk Miss F. Nak baca boleh baca. Tak nak baca sila buka blog orang lain. Trimas.



Thank you dear. I'm in love again. I do I love you.

Dah lama tak dating, tak tengok wayang berdua, makan berdua dan belajar berdua. Kadang kadang saya rasa tak percaya masih ada orang yang sayang saya. I'm appreciate you dear. Sometimes I feel that I'm nothing but you comes in great time and makes up my day. 



Walaupun kita kenal tak lama but I feel like I already be with you in such a long time. Kita ngam. Kita ada good chemistry. Err...Kimia mungkin. Haha.

You tak kisah langsung I stylo ke tak. I gemuk or kurus. I hensem or hodoh. You just accept me like I am. Thanks dear.

I love you from bottom of my heart. I promise to take care of you. I wont let you go. I can't afford to lose you.



Hopefully you are my wife sooner or later. Gatai. Hehehe. But that my hope.

Thanks for entering my life, thanks for spend your time with me, thanks for loving me, thanks for have faith in me, thanks for makes up my day, thanks for make me feel comfortable with you, thanks for not being choosy. Hehe.

I do I love you. Thanks for be my special one.

we know each other
1/9/2011

we keep update everyday, learn each others so fast

and we together start from
9/9/2011

Aishiteru

Adioss..

p/s: Ilysm. I love you sampai mati :)

Wednesday, September 14, 2011

Untitled Wed Entry

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Ohoo owoo owoo owoo...
(pengaruh lagu No Other-Super Junior)

Aku suka dengar lagu yang aku rasa boleh dan sedap didengar. Lantaklah kumpulan,band,artis mana pun nyanyi. Best tak jadi aku? Sistem telinga compatible. Hahaha

Sewaktu aku tulis entry ni, aku tak tahu nak tulis tentang apa. 

Hei, setahun aku single. Sekarang aku dah jatuh cinta. Kalau dulu aku tak percaya cinta, sekarang aku dah jatuh cinta. Hahaha. Angau terok!

Alhamdulillah, jodoh aku di Sarawak. Even that girl bukan orang Sarawak, tapi kalau aku tak ada kat Sarawak, mungkin tak kenal dia jugak. Betul lah orang kata, sejauh mana kita pergi, kadang kadang jodoh kita depan mata. Tak siapa pun tahu. Err..orang mana yang cakap macam tu entah?

That girl, dalam blog ini dikenali sebagai Miss F. Dia budak Alor Setar. Dulu aku pernah cakap kat kawan aku, kerat jari kalau aku dapat budak Alor Setar. Sekarang tetttttt. Sumpah aku tak contact dia dah. Nombor dia pun dah hilang. Haha

Ok. Dah cukup merapu. Ni saja nak habaq mai. Budak diploma sudah habis belajar. Tunggu nak jawab final je lagi. So, 

WISH US LUCK!!

(^_^)

Adioss...

Monday, September 12, 2011

1 word twist the whole day

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Hai, sorry lama tak update. Gua busy habis. Ni pun still busy lagi, tapi rilek kejap ahh! sementara ada broadband pinjam dari si dia. Gunakan masa untuk update blog.

Hari ni aku down gila gila gila. Fuck!

Aku tak suka hari ni. Kalau dalam cerita RUNNING MAN. Hari ini adalah hari Monday Couple untuk 2 orang orang makhluk tu. Aku tak ingat apa nama 2 orang tu. Thanks to Mohd Izham (adik gua) sebab bikin gua teruja dan addict nak mampoih bila tengok Running Man.

Sweet kan?

Kalau adik aku bukak cerita ni. Aku yang gelak over. Dia cool ja. Shit! :P

Sebenarnya aku nak tulis emo emo kat sini. Tapi dapat mesej si dia. Okay. Tak mau emo emo dah.

Thanks dear. I'm Okay now (^_^)
 
Err.. lain kali lah aku cerita tentang 1 word twist whole day.
Dia ajak gua study. 

Adioss..


Tuesday, September 6, 2011

Non stop busy week

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Argghh. Aku selsema pulak. Demm. Mood raya dah habis. Assignment bertimbun. Yit mungkin bebai dekat aku. Assignment LAW langsung aku tak sentuh. Status FB dia bikin gua sentap. Tak ada komitment langsung!
Dia cakap cenggitu.

Malam ni ada Marketing presentation, petang esok ada forum BEL, lusa petang ada test TAX.

Muka tak puas hati dekat Alip sebab laptop dia besar. Grrr


Ms Ho put higher expectation to us to give the very best because kami dah tengok how first 3 group perform. OMG! Kena makan spegheti banyak banyak kasi lidah fluent English. Shit!
 
Sir Naim pun sama. Dia nak tengok body language dan tahap confident yang tinggi daripada kami. Aiyoo. Cuti seminggu aku dah lupa macam mana nak buat body language.
Angkat penumbuk dan angkat 1 jari hantu. 
Hell yeah!! Body language yang aku takkan lupa. HAHAHA

I'm waiting for Friday. Nak lepak dengan Miss F.


You, I busy harini, esok lusa. See you malam Jumaat. Kita keluar dinner. 

Ah! Hingus meleleh, tak selesa. T__T

Nak pegi klinik, malas. Ok. Nak pergi kelas sekarang.

Adioss...

Monday, August 29, 2011

29 hari berlalu pergi

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Hari pertama umat islam berpuasa, kita sudah mula kelaparan, keletihan, kehausan. Semakin lama berpuasa, semakin sihat tubuh badan. Tidak mudah dahaga mahupun lapar.

Aku turun sekilo jer. Hehehe. Tapi kawan aku cakap aku nampak kurus 'sikit'. Gemuknya masih banyak lagi. Apa yang best tentang puasa ialah kita dapat save duit. Ya, aku saving time bulan puasa, tapi dekat nak raya. Jahanam. Lingkup! Kering dompet. Hehe. Tahun ini tarawikh aku tengelam timbul. Tapi lebih banyak dari tahun lepas. Yeay! Aku puasa penuh tahun ni. Thumb up!


Kereta sudah berkilat, ketupat sudah dikukus, lemang sudah dibeli, langsir sudah ditukar. Jalan makin jam. Sanak saudara sudah pulang ke kampung halaman.

Selamat tinggal Ramadhan. 
Selamat datang Syawal.

Semoga bertemu lagi di Ramadhan yang akan datang.

Dikesempatan ini saya memohon maaf diatas segala salah silap saya di dunia sebenar, Facebook, Twitter,Foursquare, dan juga blog hitam sunyi ini.
Andai kata saya menggunakan bahasa yang tidak sedap di dengar di dalam dunia blog, tweet mahupun di status FB. Ini adalah bukti khilafnya diri ini. Tiada yang sempurna melainkan Yang satu.

Kepada DIA 5D, semua lecturer, ex students SMKB (04/08), ex students SKPAB (99/05)

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN

[blogspot bodoh  gambo tak boleh upload]

adioss..

Saturday, August 27, 2011

Berita fantasy team- gameweek 3

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Super Sunday!! 



Manchester United vs Arsenal

It comes at the great time. I loike!

Skuad Fantasy team Khairul Neymar berubah lagi. Selepas prestasi Drogba tidak menentu semenjak 2 perlawanan lepas, hanya bermula dari bangku simpanan, pengurus pasukan, Khairul Neymar (KN) telah mengantikan Drogba dengan Edin Dzeko. KN tertarik melihat aksinya dalam perlawanan Man City menentang Bolton minggu lepas. 

Philip Bardsley juga kelihatan goyah selepas dikenakan layangan kad merah pada perlawanan minggu lepas. KN telah menggantikan dia dengan Robert Huth. 

Bakary Sagna pula kelihatan berada di bangku simpanan kerana KN begitu bias dalam kemenangan MU terhadap Arsenal. Beliau berkata,
Saya tidak nampak Sagna dapat bermain ditahap prestasi beliau ketika ini dengan kehadiran lawan seperti Rooney,Young, Welbeck dan Nani.

UiTM League #2
Geng Bola #23

Dibahagian tengah pula, KN masih mengharapkan keajaiban terhadap Nani dan Petrov. Sementara itu Gutierrez hebat mengemudi bahagian tengah skuad Devilbats ini.

Asamoah Gyan pula mungkin bakal digantikan selepas Gameweek 3 jika dia tidak dapat menembusi pertahanan lawan. Kata KN lagi,
Saya percayakan beliau. Dia kuat dan laju. Mungkin sedikit masa lagi dia pasti menjaringkan gol. Just keep faith in him.

Dzeko- Pembelian sensasi baru KN minggu ini. Menggantikan Drogba yang kehilangan tempat dalam kesebelasan utama.Dzeko kelihatan menyengat dalam perlawanan minggu lepas selepas menjaringkan sebiji gol buat Man City.

Kapten Devilbats, Wayne Rooney bermula garang dengan 2 gol daripada 2 perlawanan. Secara automatik menjadi pilihan KN sebagai pengempur utama pasukan dan kapten.

Transfer Rumour

David Silva
Aksi hebat minggu lepas dengan 10 mata dalam 1 perlawanan. KN masih melihat perkembangan beliau untuk 3 perlawanan seterusnya. Kemungkinan menggantikan Martin Petrov di bahagian tengah.

Danny Welbeck
Penyerang muda United telah menjaringkan gol minggu lepas dan peluang berada dalam 1st 11 adalah tinggi tetapi perlu bersaing dengan kehadiran semula Chicarito. KN tidak mahu mengambil risiko kehilangan mata pada perlawanan seterusnya.



Jarvis
Pemain tengah Wolves telah menunjuk kelasnya yang tersendiri. Begitu hebat dalam 2 perlawanan. Dengan harga yang jauh lebiih murah berbanding Silva, mungkin menjadi pilihan terbaik untuk KN menggantikan Petrov dengan Jarvis.


On the bench
Shay Given dan Sagna pasti bebai dengan sikap bias yang ditunjukkan pengurus mereka. Ternyata KN tidak meletakkan harapan tinggi kepada Given untuk menjaga gawang kerana lawannya minggu ini adalah Wolves. Pasukan bawah yang masih kekalkan rekod 100%


News from Kuching,Sarawak

Friday, August 26, 2011

We all grown up


Yaa-Haa

Assalamualaikum

We all grown up. Yes. All of us. Setiap hari kita menjadi lebih baik dari semalam. Itulah kita sebagai manusia. 

Pada pukul 10 malam tadi, aku tersenyum. Tersenyum melihat kerenah sepupu aku datang berkumpul di rumah maknek. Mereka kian membesar. Semakin bijak dan semakin matang. 

Tiada apa lagi yang aku perlu risaukan ketika ini kerana mereka juga seperti aku. Belajar dari kesilapan dan terus berubah menjadi lebih baik dari semalam.

Sebaik sahaja aku menjejakkan kaki ke dalam tunnel Kuching International Airport. I'm very happy. Akhirnya, Aidilfitri aku di Kuching setelah sekian lama beraya di Baling yang suasananya sangat sangat fucking ass! Boring sial!!

Petang tadi Pak Mok boleh bermimpi drive kereta baru ketika tidur selepas Jumaat. Aku dan adik berbual dengan Pak Ngah tentang bola. Pak Ngah, Pak Nek dan ayah berborak sesama mereka tentang hal keluarga. 
Suasana ini jauh sekali dengan suasana di Kedah. Pakcik hanya bertanyakan tentang study study dan study. Apabila adik beradik ayah berkumpul, tak habis habis bercerita tentang tanah yang kononnya harga 1.2 juta. Bergaduh pasal tanah sampai mati pun tak habis lah!!

Sumpah aku fuck dengan suasana di Kedah. Semua tak matang. Kerana duit, keluarga berpecah belah. 

Aku suka suasana disini. Keluarga tiada harta berjuta juta. Setiap kali percakapan adalah tentang keluarga, tak kira sama ada jauh mahupun dekat. Malah, kalau ada anggota keluarga nak beli aset seperti kereta atau rumah, ada pula yang support dan rekomen. Tak macam di Kedah. Busuk hati, dengki dan bla bla bla.

Aku bias? Suka hatilah. Itu yang aku nampak dari sudut pandangan aku. 

Sebelum aku dedahkan lebih banyak cerita di public. Better aku stop sekarang.

Apa aku merepek ni?

Disable komen

Adioss...

Thursday, August 25, 2011

Hari bebai sedunia

[Entry bersifat antagonis, bahasa carutan digunakan dalam entry ini. Harap maaf]

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Hari ini sepatutnya hari bebas stress. Hari penuh ceria. Hari penuh dengan senyuman. Tetapi di spoilkan oleh beberapa insiden. Sebelum itu, bebai adalah sejenis kuih empat segi berbentuk bujur. Okay. Abaikan.
Bebai adalah bengang atau marah dalam slanga utara tanah air seperti Johor dan Melaka.

Watefak!!

Hari ini aku di spoilkan oleh kejadian berikut :

1. Kelam kabut tak bertempat
Wakasi Huruhara, belum sampai 2 minit aku dalam kelas. Dia dah buat bising bagai. Ribut ribut nak explain pasal assignment akaun. Chillax. Aku bukan pekak yang kamu nak cakap kuat kuat kenapa? Haiyaa. Bodoh.



2. Kecik kecik tak nak mampus!
Sekarang kita sudah part 5. Sepatutnya dah besar betul. Ini tidak. Hari ini ada jamuan Last Breaking fast with Class Member. So, semua nak relaks dari assignment dan test bagai. Dari pukul 12 tengahari lagi bincang venue dan menu serta penyertaan budak kelas. Bila Hotmas (restoran) tu penuh, aku decide nak buat dekat LeBoss (restoran jugak, tapi mahal sikit). Majoritinya setuju. Okay then.

Punya lah aku dan Elfira buat muka tebal minta menu bawak balik, last last nasi goreng kampung dengan air kosong jugak dorang mintak. Thats not cool guys! Come on!!

Itu satu hal, lagi satu hal nak kena pujuk pujuk pulak. Siap nak ugut kelaq lehiaq lagi bagi sapa sapa yang takmau pegi tu. Haiyaa!! Sekarang kelar kelar famous di Merbok yaa!



Yang buat aku bebai tahap gaban. Aku tempah meja untuk 25 orang. Tup tup 20 orang je yang ada. Oklah. Cancel yang 5 itu. Bila dah cancel, ada pulak yang buat muka sengih babi nak order dan tambah tempat duduk. Fuck lah wey!! Memang aku nak tunggu hang sorang buat keputusan pun. 
Kimak!!!



3. Bodoh bebal putar belit
Last but not least. Orang yang paling aku sayang sekali dalam UiTM tu. Atirah Bt Marzuki. Dia kecewakan aku sangat sangat. Aku buat semua ni untuk dia. Untuk raikan birthday dia sebab tak dapat nak celebrate waktu 27hb tu sebab aku dah ada kat Sarawak waktu tu. 
With good faith (baru lepas belajar LAW), aku tempah meja dan menu, aku belanja. Tak apa. Setahun sekali demi orang tersayang. 



Yelah, walaupun aku tahu dia bukan gf aku, dan mungkin aku akan direject suatu hari nanti. Tak apa lah. Aku nak tengok senyuman dia. Aku nak tengok dia gembira. Biar hati aku puas. At last, mudah mudah dia batalkan date petang tu. Penat aku yakin kan dia dan pujuk dia tapi hampeh. 
(sengaja aku pendekkan ceritanya)

At least hargai effort aku buat untuk dia. Bukan aku nak ungkit. Hadiah aku untuknya sekitar RM45 jer. Seutas rantai dibeli di Uptown dan teddy bear hasil rekomen dari my bff, Ain Hassan. Itu sahaja yang termampu. Itu pun aku bajet2 je nak buka puasa sebab bajet dah lari.

Mungkin Allah nak tunjuk, orang yang aku kejar selama ini, yang aku sayang selama ini bukanlah takdir mahupun jodoh aku. Aku terima segalanya Ya-Allah.



Segala puji bagi Allah, tuhan sekalian alam. Aku hanya makhluk mu yang lemah lagi hina.

3 benda yang aku bebai tak ingat hari ini. 

 Aku dah tawar hati dengan dia. Maaf. Aku hanya memikirkan keluarga di Sarawak sahaja.

Adakah setiap kali Aidilfitri aku di Sarawak, aku akan ada konflik dengan si dia? Shit!! 

Seriously, I won't it happen again. It's pain.

Adioss...

p/s: Nasha, thanks 
p/s: credit Tumblr pictures, Google

Monday, August 22, 2011

Cerita tentang kawan

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad..

4 hari aku tidak berlaptop sebab my baby boo pinjam laptop gua. Microsoft dia apa masalah ntah.

Ok lah. Esok pun dah nak raya. So, Selamat hari raya.

Hahaha XD

Arghhh!! Esok aku ada 2 test. Pagi pukul 8 test MAF dan pukul 8 malam test MKT.

Tension! Padahal aku sendiri yang tak study lagi. -.-'

Housemate aku dah advance. Guna Blackberry youuuu.

Dari yang jarang topup, asyik guna tepon orang nak call mak dia. Sekarang dah ada Blackberry gitu. Dah tak ada orang nak pinjam pinjam handphone aku lagi. Hahaha.

Okay. Good for him. Aku pun boleh tumpang sekali. Update status via BB. Hehehe. Dah bosan update guna Android. Lalala

Kawan aku sorang lagi ni pun meletopss. Sekarang dah ada boyfriend. Style gitu. Terang lagi bersuluh nampak dia makin berseri seri dan shinny. Haha.

A big thanks kepada Nasha (my bff and my silent reader) sebab banyak tolong I dalam macam macam masalah. Arigato konzaimas!!! 

I miss my secret bestfriend. Aku tunggu dia balik puncak baru aku nak contact dia lagi. Dekat puncak dia adalah diri dia yang sebenar. :)

Okay. Semua cerita pendek aku berdasarkan kawan kawan, jadi tajuk entry ni pun kawan lah. FYI, aku akan tulis entry dulu, baru tulis tajuk sebab taknak terikat dengan tajuk bila aku tulis entry.

Faham tak?

Good. Hehe

Adioss...

p/s: waiting for MU vs Tot action
p/s: dengar kata budak pre-law tikam budak DiDE, memang tradisi Diploma f*cked Pre law tak akan tamat lah.

Wednesday, August 17, 2011

Wordless wednesday 01

Yaa-Haa

Assalamualaikum
 

Idea tak ada. Wordless sudah! :P
 

Tuesday, August 16, 2011

Peristiwa yang mungkin suck yang pernah berlaku dalam hidup

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Seronok tengok MU menang 2-1 Ahad malam haritu. Thanks to Nasha ( my silent reader) yang sudi teman eden sampai sakit mata terkena asap rokok meja sebelah. Berbekalkan aiskrim Cornetto dan Fresh orange. Laju jer dia habiskan! sambil tengok 22 orang kesana kemari mengejar sebijik bola. HAHAHA

Okay. Cukup aku merapu. 

Hari ini gua nak cerita tentang benda yang mungkin korang rasa suck bila benda ni terjadi kepada korang.

1. Jatuh cinta pada girl/ boy friend orang
Yang ini aku mintak simpang banyak banyak. Ya, memang ramai kawan kawan aku adalah girlfriend orang. Ada yang rapat, ada yang so so sahaja. Seelok eloknya mintak simpang lah ye even girlfriend orang tu lebih cantik dari gf kamu. Jadi macam gua. Single. HAHA 
Seronok ke dengar orang cakap :
'Eh, hari tu aku nampak pompuan ni dengan housemate kau, ni ngan kau pulak? Aiyoo'


2. Hon kereta pakcik depan terhegeh masuk simpang, sekali dia pergi rumah kita daa.
Aku pernah sekali. Suck betul. Nak cepat, sekali ada pakcik ni terkemut kemut masuk simpang taman aku. Sekali pergi rumah aku daa. Kawan bapak aku. Demm!! T_T

3. Ada tetamu datang rumah tapi tak kenal
Bila tetamu tu kenalkan diri, rupa rupanya sepupu ayah aku, kira pakcik aku jugak lah! 

4. Potong kereta dekat selekoh tiba tiba ada roadblock kat depan
Taknak cakap banyak. Dapat surat cinta lah jawabnya.

5. Kenal nama tak kenal rupa
Aku : Encik, boleh saya berjumpa dengan En Azmi?
Anon : Kamu kenal tak En Azmi?
Aku : Tak, tapi dia urus bahagian bas
Anon : Sayalah tu. Tak tengok nama dekat sini? (sambil tunjuk papan nama di atas meja)
Aku : &^$^&*$@

6. Puasa tak penuh
Perempuan tak apa lah. Ada cuti. Ni yang kaum adam ni apa cerita? Suck wei tak puasa penuh!!

7. Awek ajak keluar time poket kering
Sangat sangat suck! Nak pinjam kat kawan, kawan pun macam kita. Nak mintak kat mak, malu.
Maka terpaksalah:
"Sorry sayang, I busy minggu ni. Ada seminar jap lagi. Prof Not So Easy bagi ceramah. T__T "

8. Kena reject dengan awek
Tak perlu cakap lah kan? Semua frust menonggeng sampai yang lelaki sejati kena reject pun status FB boleh bertukar dari I miss her so much kepada Saya suka lelaki berbadan sasa. What The Fish!!

9. Confident boleh jawab test sekali.....
Jawapan yang kamu tulis tu tak sama LANGSUNG dengan jawapan daripada golongan DL. Suck!!


10. Yang terakhir..

Paling suck dalam dunia blog. Aku penat taip tapi takde orang komen. Silent reader je bersepah T__T

Lets call it a day. See you later. 

Adioss...

p/s: aku malas nak letak gambo


Eh, kalau korang ada kejadian yang lebih suck dari aku 10 list aku ni. Share share lah kat ruangan komen tu. Aku tak disable comment pun. Comment moderation pun tak da. Kbai!

Sunday, August 14, 2011

Man Utd malam ini

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Alhamdulillah, ia datang lagi.

Apa yang datang? Disebabkan aku tak ada awek, girlfriend, skandal dan yang sama waktu dengannya. Jadi aku layan BPL dan Fantasy Premier League.

Sebenarnya, aku tak sabar nk tengok larian kencang Ashley Young dan stunt melayang David De Gea malam ni. Sem ni nampaknya aku kena layan bola sorang sorang la. Geng rumah lama dah pindah and graduate.

Pilihan aku untuk team yang menjuarai BPL musim ni semestinya Man Utd. Tapi aku rasa Chelsea dan Tottenham akan bagi saingan sengit.

Nak harap Arsenal dan Liverpool. Hurmmm. 2 2 main macam sial. Liverpool benar benar memerlukan seorang atau dua 5 star player. Setakat Charlie Adams bekas kapten Blackpool tu tak cukup. Bukan setiap set piece (free kick) dia boleh score. Liverpool need next Gerrard. Seriously

Arsenal pulak, aku tak faham kenapa tak lepaskan Fabregas. Lepaskan je lah. Hasil jualan tu boleh beli sorang lagi penyerang bertaraf dunia. Benzema atau Pato. Gervinho tu aku tak nampak apa yang specialnya dia. Aku rindu dengan kehebatan Arsenal zaman win league without lose. 

Henry, Berkamp, Pires, Reyes, Seaman, Ashley Cole, Gilberto. 
Stylo gila time tu.

They make Nistelrooy, Solskjaer, Scholes and Giggs berbulu. muehehehe.
 
Fantasy Premier League
Untuk fixture minggu depan, aku kena drop Barton. Lingkup aku kalau guna dia. Tak habis habis buat hal. 

Rooney dan Drogba diharap menyengat malam ni. Naik lah sikit point aku malam ni. Hehe

Tak faham apa aku tulis? Lantaklah. hahaha

Adioss..



p/s: Mu vs West Brom malam ni pukul 10 ESPN Star Sports

Thursday, August 11, 2011

Demam Fantasy Premier League

Yaa-Haa

Kalau bercakap tentang Fantasy Premier League. Gua legend. 

Macam haram. Aku drop Berbatov sebab dia tak function dan letak Drogba dengan Rooney sebagai striker. Tup tup Berba hatrik lawan Liverpool. Pffttt.



Lepas tu terus tak main Fantasy ni. Sekarang ni nak start balik. Azam baru, team baru, player pun baru. Hahaha

Aku terbaca blog Aizuddin ritu tentang joining league yang dia create ni haa.
Ni entry beliau. Klik sini.

Kalau ada siapa siapa nak join. Meh la. Kasi meriah sikit table. 

Ini kod join league ni.
1072709-251705


Ni starting team aku.


Pergh! David De Gea tu. Sial lah!

Jom cabar aku dalam Geng Bola League. (bajet macam gua legend)

hehe

Adioss...

p/s: ringan kepala hotak bila assignment BEL 313 yang berminggu2 pulun buat sudah dihantar tadi dan kuiz Tax senang. Keluar awal beb! Confident tak aku? Hahaha :D

Saturday, August 6, 2011

Anuar Zain - Perpisahan (Special Dedication to Allahyarhamah Liya Bt Nordin)



Special Dedication to allahyarhamah Liya Bt Nordin (6 July 1991 - 5 July 2010)

Semoga kamu bahagia, tenang dan aman di sana.

Baru semalam secara tak sengaja bercerita tentang kamu kepada kawan baruku.

Al Fatihah

Thursday, August 4, 2011

Tips memikat lelaki berkereta Subaru

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Excuse me, but I might drink a little bit more than I should tonight. Yup. Aku terlebih minum harini.

Adoyai. Berkocak kocak air dalam perut ni. Mabuk!!

Fresh oren 2 gelas dan tebu fresh beli kat bazaar lembah bujang tadi.
Air tebu ni pun tak habis lagi. Ada sebelah laptop ni haa.

Erm, apa aku nak cakap malam ni. Haa

Tips lah. Barang siapa yang curik lagi entry aku lepas ni, duit Nuff dia tak halal RM50 hengget. 
Hahaha

Seperti tajuk di atas. 

Tips memikat lelaki berkereta Subaru



1. Jangan sombong.
Kalau dapat tahu cik abang sedang membodek bapaknya kereta baru. Janganlah jual mahal pulak. Go on jer dengan dia. Untunglah kau dapat boyfriend kaya. Kalau BF kau sekarang guna kapcai atau kereta buruk. Sabar jela. Tak lama lagi dapat merasa bau Subaru.

2. Don't ever talk shit about Japan's cars
Lelaki tak suka girl cakap tahi tentang kereta Jepun. Tahulah bapak kau guna Hyundai Matrik dengan Proton Saga FL. Jangan berani nak kondem kereta Jepun. Tak merasa kau naik Subaru nanti.



3. Don't talk BMW
Tahu tak syarikat pembuat kereta mewah BMW dan Merc berbulu sangat dekat syarikat kereta jepun terutamanya Honda dan Toyota. Orang Jepun tiru dan buat lebih baik dan lebih murah. Toyota Camry dan Honda Accord dinobatkan sebagai Mercedes Jepun oleh taiko dan tauke cina. Melayu je berlagak naik BMW dan Merc yang maintenance tinggi setiap bulan. Apa kejadahnya.

Don't make boyfriend pissed off

Motifnya sekarang, cik abang naik Subaru, so jangan cakap la pasal BMW yang bapak kau guna pergi kerja tu depan dia. Makan hati woo.

4. Puji kereta dia
Take note! Laki suka perempuan puji kereta depa even kereta tak basuh sebulan. Jaga hati beb. Kalau kereta pakwe kau busuk. Ko tolong la beli perfume kereta tu. Berapa hengget sangat nak dibandingkan minyak kereta dia dengan makan pakai kau lagi. BBM, bil P1 Wimax nak berSkype malam malam. Tu tak termasuk cardigan dekat Armani Exchange habuan birthday gift engkau lagi!
Eh, A|X ada jual cardigan ke?



5. Janganlah jadi mata duitan sangat. 
Kalau BF atau ada boy yang ngorat kau tu naik moto cabok atau kereta bapak dia sahaja. Terimalah seadanya. Dah bukan rezeki kau nak merasa Subaru. Maybe Honda, Toyota, Nissan, BMW or Merc. 

Who knows. :)

Sebenarnya, aku pun tak tahu kenapa Subaru. Mungkin sebab kawan aku nak pakai Subaru kot tak lama lagi. Berdoa jela. Untung untung boleh tumpang pergi kelas.

Adioss...