Monday, March 26, 2012

Imaginary girlfriend


Yaa-Haa

Lama tak menaip. Aku menaip ketika tulis blog sahaja. Sekarang main Facebook dan Twitter semua di Blackberry. Blackberry pun yang murah sahaja. Tak sampai beribu pun. 

Hidup aku sekarang boleh dikatakan okay. Cuma kadang kadang sunyi. Aku nak kehidupan part 4 aku dahulu. Tiada komitment, tiada banyak masalah dan ada life. Itu yang penting. 

Sunyi bukan bermaksud tiada kawan langsung, cuma dah terbiasa ada teman disisi yang selalu bergaduh benda remeh temeh. Dan kini.. hilang......


I'm done! Aku give up untuk bercinta lagi buat masa ini. Aku hanya perlukan seseorang yang jauh dimata. Aku hanya nak seseorang yang boleh aku mesej atau BBM. Call malam malam tanpa perlu berjumpa, bagi bunga, keluar makan, dating, atau pun tengok wayang.

Someone likes imaginary girlfriend tapi sebenarnya dia hanya seorang kawan yang hanya berhubung menggunakan handphone atau internet. 

Waktu aku tingkatan 3, aku ada seorang kawan sebegini. Setiap hari dia akan update apa yang dia buat sepanjang hari dan begitu juga aku. Aku di Kedah sementara dia di Negeri Sembilan. Hubungan kami semakin lama semakin akrab. Nama dia Bella. Aku tak pernah tengok dia dan dia pun tak pernah tengok aku. Just masing masing imagine rupa bentuk masing masing.


I'm enjoying stuff like that. Not too much commitment there. Just text her what ever you want to ask or tell her and done! Tak perlu nak jumpa cuma beli topup sahaja. 

Aku tercari cari kalau ada lagi orang yang sanggup jadi imaginary girlfriend aku. Hahaha. Berhubung dalam handphone jer, tak lah nak jealous memanjang. 

Hubungan aku paling lama boleh bertahan selama setahun. Itu pun sebab jauh. Hubungan yang selepas itu semua hancur.

Setahun itulah yang paling aku sayang. Terima kasih Iz :)

Okay. Tu je nak cakap. 

Adioss...


p/s: Seriously, I'm not ready into serious relationship.

p/s: Lagu Blue-Big Bang lirik sedih tapi muzik rancak. Apa kejadah?

2 comments:

LELAKI INI said...

best kan cmtue?
aku pun skrg ada yg macam tue..
tak best kapel..
tapi nak ade teman...

Khai said...

Umar: betul. Tapi sekarang dah susah nak cari yg mcm tu. pompuan sume nak long term commitment :(