Saturday, October 22, 2011

Tips kesan dan elakkan diri daripada pembenci

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Korang ada hater? Atau pun haters? Amboi, kelas kau jah. Ramai benci kau. Kau ingat kau hot? Haha.
Ok. Stop nonsense. 

Hater. Pembenci. Orang yang benci / tak suka / meluat / menyampah dengan kita. Boleh faham apa yang aku nak maksudkan? Okay, bagus.

Hater tak semestinya benci dengan attitude atau perangai kita. Mungkin dia benci kita sebab kita sokong team juara, Manchester United. Sedangkan dia sokong team muda mentah, Arsenal. Mungkin!

Ataupun dia benci sebab kita berjaya menambat hati si dia. Rupa rupanya dia pun syok dekat girlfriend kita. Adoyai, langit tak selalu cerah bang. Sorry, gua menang :D
Okay. Itu contoh jer. 

Okay. Tips untuk kesan dan elakkan diri dari pembenci :

1. Block dia
Block haters dari segala jenis rangkaian sosial, Twitter, Facebook, Google+. Tapi kalau dah follow blog dia. Biar jelah. Tak perlu nak unfollow pun. Tak rugi apa apa pun. Itu pun kalau kita tahu dia benci kita. Ye tak?

2. Tanya dia suka kita atau tidak. 
Lagi bagus kalau dia boleh bagi sebab sekali. Mustahil lah hater nak tunjuk diri dia yang sebenarkan?

Amat : Kau suka aku?
Ani : Tak
Amat : Jadi kau benci aku?
Ani : Ish. Tak lah.
Amat : Dah tu? Janganlah benci aku
Ani : Yela yela. Aku tak benci kau.
Amat : Jadi kau sayang aku kan?
Ani : &%$#%^*& 

Okay ni dah tahap annoying.


3. Kalau kita tahu siapa benci kita, mesej dia 

Mesej : Aku nak keluar tengok wayang dekat Village Mall. Jangan pergi sana sebab kau benci aku. 

Lagi bagus kalau korang boleh tulis detail. Waktu, masa, hall, tempat duduk, cerita apa. Senang dia nak racun korang. Haha. Acah jer

4. Waktu berjalan pandang bawah
Kadang kadang kita tak tahu hater sedang memerhati kita, jadi kita pandang bawah sahaja. Selamat. Nampak macam humble sikit.

5. Kalau dia benci kita sebab pasukan bola. Kerap pakai jersi bola team kita
Secara automatiknya dia tak akan dekat dengan kita sebab sakit mata tengok jersi kita. Merah tu. Jersi team dia biru laut. Alahai. Tak mengancam langsung.

6. Kalau dia benci kita sebab kita kaya, bagi dia RM100k
Kemudian cakap,
RM100,000 ni bukan nilai persahabatan kita. Persahabatan kita tak ternilai harganya. Jika kau sudi nak jadi kawan aku lagi, nescaya lebih banyak kau akan dapat. Hehehe (Berhasil kepada mata duitan sahaja) 

See? dari nak elak dia benci kita, last last dia jadi best GILLETE friend kita.

Okay. Cukuplah 6 tips yang entah apa apa ni. Kenapa idea aku macam taik sangat nih. Ish. 

Sorry. Aku perlukan blogwalking yang intensif. Asyik baca Blog Serius ja. Sampai update blog pun dah jadi malas. (Alasan)

Adioss...


p/s : khusyuk betul sayang main game. ish ish ish :)

2 comments:

shazleen nur said...

yg no 3 tu best,haha..

Khai said...

Leen: kann! Heee :)