Friday, May 14, 2010

KiTa bAkal DEmAm lAgi !!!!!!

tak lama lg Piala Thomas akan munutup tirainya...lepas ni masayarakat dunia akan disajikan dengan pelbagai lagi juadah seperti F1,MOTO GP, dan bola sepak...sebenarnya ada byk lg sukan yg tgh hot sekarang ni..tp kali ni..aku nk citer sket sal...
PIALA DUNIA 2010 AFRIKA SELATAN.....(^_^)

setelah research drpd majalah bolasepak tempatan spt WISEL,STARSOCCER n GILA BOLA....tmbah pakcik WIKI n pakcik GOOGLE sudi memberi info...ini lah dia sedikit sebanyak ulasan2 dan team2 faveret WORLD CUP kali ini....stay tuned..only on padasaatini.blogspot.com..ahakz!!!

okey!!! here we go...
1st of all...GROUP A
  • PERANCIS
  • MEXICO
  • AFRIKA SELATAN
  • URUGUAY
PERANCIS sebuah pasukan cap ayam sbb logo pasukan mereka adalah ayam..huhu..jurulatih mereka ialah RAYMOND DOMENECH..kapten Perancis buat masa ini adalah PATRICK VIERA n penjaring terbanyak setakat ini adalah THIERRY HENRY(44 gol) ..mungkin ini bukanlah penyertaan impian mereka disebabkan bola tangan HENRY,seluruh masyarakat dunia mencemuh perbuatan itu dan meranapkn impian Ireland untuk menjejakkan kaki ke benua afrika ini..JOHN O'SHEA dan ROBBIE KEANE antara yg kecewa kerana tidak dpt bersama2 rakan2 kelab mereka yg lain dalam drama aksi merebut piala dunia kali ini...

MEXICO...apa yg aku boleh katakn dlm negara ni...coach dorang sgt2 bagus...JAVIER AGUIRRE...team ni mempunyai beberapa org pemain bertaraf dunia dan bakat2 baru..antaranya..RAFAEL MARQUEZ,HECTOR MORENO,ANDRES GUARDADO,GIO DOS SANTOS n CARLOS VELA..harapan untuk melangkah ke peringkat kalah mati agak sukar....

AFRIKA SELATAN...tuan rumah World Cup kali ini...mana2 negara x boleh memandang ringan pasukan tersebut kerana tuan rumah mempunyai kelebihan..kelebihan mereka ialah dpt bermain pada altitud yg tinggi..ia adalah satu kelemahan kpd pasukan eropah spt England,Germany n Italy....antara pemain Afrika yg aku kenal adalah STEVEN PIENAAR AARON MOKOENA,MCBETH SIBAYA..

URUGUAY..EDINSON CAVANI n DIEGO FORLAN...apa yg boleh aku katakan..2 penyerang ini adalah terbaik d Uruguay..aku xpernah menonton lagi perlawanan membabitkan Uruguay..jika di lihat kejohanan Piala Dunia sebelum ini..2002..Uruguay terkandas di peringkat kumpulan sahaja..2006 mereka xlayak...hurmm..kali ini nmpak agak sukar bg mereka meneruskn kemaraan ke peringkat kalah mati..

pilihan: PERANCIS n AFRIKA SELATAN

TO BE CONTINUE



2 comments:

Jantan Keparat said...

semangat!!!
sowie..
ak tgk bola live minat..
lam tv x besh..
so..
nak tiket free ada???

ka a i ru said...

tiket free?? ada2..tp kena click nuffnang dlu..ahha