Monday, May 31, 2010

sakit hati aku!!!!!!

semalam bali dari keje aku kne saman..lupe pulak yg smlm ari ahad..polis mmg ligat ari minggu niyh..hurm..xpe la..aku redha,pasrah jer la..da memang salah aku...sidemirror moto gua....gua lempar dlm sungai..hehe
ari ni tepat pukul 8 aku kuar umah nk g keje..sampai kt umah pakcik aku..cat pulak abes..so..tebas semak2 jer la kt tepi dinding tu..nnt senang cket aku nk mengecat..utk pengetahuan semua.aku amik kontrak cat umah..kbetulan pakcik aku ni baru siap banglo idaman dia..so..aku cpt2 la amik tender cat umah(kejar Nikon D3000 pnyer psl)..
so..aku sekarang..KHAIRUL THE PAINTER..hehe~~
kali ni aku xmo la gne duit parent aku..aku nak jugak rse beli benda mahal2 guna duit hasil titik peluh aku sendiri..
ayah aku da janji kalo aku dpt 3 pointer..dier nak bg rm500..doakan aku.kwn2...

RM500+saving aku cket=Nikon D3000 (pandai x aku wat equation)..hehe

kul 10 da blik coz x tawu ape nak wt..kazen aku yg cat umah pun belah jugak..
pegi bank amik duit..RM50..duit sepuluh2 xde..bila tgk resit bank...adoyai...sampai part 6 belum tentu aku boley dpt kamera tuu....pegi jela bayar duit saman tu..kat kaunter tu ade sorang abang..

Abg Saman:byr saman yer dik??

aku:a'ah..hehe

abg saman: laa....baru kena semalam..

aku: memang pun...ni 1st time kena..

abg saman: baru dpt bawak moto kowt..haha

aku: haish..B2 n D kompeten dh bang...

abg saman: ooo...kira ang malang la smlm nowh..haha..xpa2..sabaq nowh..kerajaan xdak duit lani..tu yang polis ringan tangan tulis saman..50 ja dik...

aku: aik..xda diskaun ka bang??

abg saman: xda dah lani..kerajaan xda duit..

aku: alaa..tlg la bang..sy xdak duit ni...50 ni ngam2 nk mkn seminggu..

abang saman: laa..dok Baling jaa...

aku: mmg la..mak ayah saya p umrah..duit depa bagi cukup2 mkn ja la..almaklum la..student..la ni kn cuti..keja pun susah ada...poket kosong bang..tlg la bang....(ayat touching abes)

abg saman:sori la dik..abg xley tlg..polis yg saman adk tu ja boleh tlg..dia boleh tlg kalo dia x saman adik..hahaha

aku: ?????(dlm ati:x payah la wat lawak kt cni)

aku bayar jela 50 hengget tu..adoyai...moody giler..ttbe jer ade pakcik keparat trafik sekor ni..

trafik keparat(tk):ang naik moto pa?
aku: wave putih tuu(sambil tunjuk kt moto)

TK: awat moto ang no.plat lain dari moto lain??

aku: ntah.kedai buat camtu..saya xtaw..(nerd,innocent sume ade)

TK: ang dok bohong pa?? sat aku saman ang kot!!! (bajet)

aku: betul la pakcik..sy baru ja lps byr saman ni..(dlm ati: nak jer aku tendang bontot ko bodo)

TK: aii..budak ni..nak kena saman jugak ni...

aku: xpa la pakcik..lepas ni saya p tukar no plat tu..

TK: haha..tau pun takut..ang dok mana?(riak)

aku: pekan baling jaa...

TK: ang ingat pekan baling kecik ka!!!! (jerkah)


aku senyap jer...pastu dia blah..aku pun blah..sakit ati aku...duit kurang..kamera x nmpk byg lagi..xpsl2 kne marah..huh!!!!
aku mmg F%*#!!!! gila polis kt Baling ni...
kat Sg Petani...bandar okey..bukan pekan..2 kali aku penah kena tahan ngan trafik...dia check lesen,ic n road tax jer..pastu dia senyum n lepas aku...
sama la kt Kroh(pengkalan hulu)..polis sempoi..senang nego..sporting lak tu..aku xpaham la kenapa polis Baling sgt2 CEWI!!!
sape2 yg xphm CEWI tu..tnye2 la kwn2 Kedah anda...
its hard to explain...
adoyai...
aku xpaham la..
plat tu x ggu pun...bukan ade ape pun...aku bkn rempit..
moto smart,garang,rempit..
tapi gua smart drive beb..
gua bwk moto laju tp tg tmpat r..gua x main cilok2 ni..
moto gua sume full spec(smlm jer sidemirror xde)
kalo korang tgk moto aku..korang nk saman x???
sakit mata ker???

ni moto aku 2 taun lepas..sekarang sportrim kaler putih metalic n ekzos wave yg asl...dulu mmg liat nk pkai sidemirror...cuma smlm jer aku bukak kjp nk buka coversuit..tukar lampu...no plat depan tu bukan main kiut miut lg..haish...x paham akuh!!!!


bukan senang nak dapat benda yg kita hajati...bukan susah nak dapat bala dari apa yg kita buat

renung2kan..selamat beramal..thee


p/s:sape yg terbace or sengaja bce entry ni..ank2 polis or ada ikatan pertalian ngan polis...aku mntk maaf sgt2...bukan aku nak kutuk polis..just aku x puas ati ngan behavior certain2 polis kt tmpat aku...tu jer..tanggungjawab polis berat..xde polis..negara kucar kacir......

*cerita ini benar belaka..tiada tokok tambah..fresh in my memory

2 comments:

husna. said...

wahhh~ sudah keje eh?
semata2 nk beli DSLR. good2! nnt bolehlah pinjam.
hahahha :D

ka a i ru said...

keje ler...mengejar impian..wakaka