Friday, May 14, 2010

MALAYSIA KALAH??!!!

KENAPA??? SALAH SIAPA?? KUAT SGTKAH TEMBOK CHINA ITU???

xda ape da boley buat..malaysia sudaa tersingkir...tahniah buat LIN DAN n beregu China..x igt nama..huhu...
ntah berapa ratus org dlm stadium 2 x sembahyang maghrib....mcm mana doa nk makbul...ramai2 x ikut perintah-Nya n then mintak dari Dia jugak..haish..aku xphm la rakyat malaysia ni...ko yer pun..berhenti la kejap..sembahyang dlu...5 minit jer smbahyang..mne la taw..tuhan bukak pintu..boley la menang..

sebagai contoh..tahun lepas aku,paksu n pak tam g tgk bola..time 2 KEDAH vs UPB MY TEAM..time 2 UPB tgh lead 1-0..KEDAH mengasak gila2..AZRAAI KHOR time tu xpkai bju faveret yg kaler pink tuh..org blkang aku ckp xde harapan la kedah nk menang sbb AZRAAI x pkai bju pink..ya allah..sampai mcm 2 sekali pemikiran rakyat malaysia..mengharapkan tuah baju..come on la!!!! ckp MALAYSIA NEGARA ISLAM..apa kes ngan tuah baju bro!!! adoyai..sedih2
yang satu kes lg..ade 1 femly ni dok sebelah aku..tgh2 KEDAH attack..diorang rmai2 kuar.."ai..xmaw tgk sampai abes ka pakcik??" aku tnya pak cik tu.."nk smyang isyak sat..dah masuk waktu..mana taw lepas smyang kita doa..allah bagi kita menang" kata pakcik tu..ter sentap aku..tergamam,kaku sume ade..adoyai..ade gak yg bagus..last2 boley ler jugak KEDAH skor..draw 1-1..pakcik yg duduk sebelah aku tu ucap alhamdulillah sbb seri.."draw is better than lose" tu ayat pakcik tu..aku igt sampai ari ni..huhu..

ni ade satu taktik dari adk aku yg gila badminton..tiap2 ari turun training...
  • 1st set-LIN DAN vs CHOON HAN..of coz la kalah kn..
  • 2nd set beregu mcm kita tgk kt tv td..
  • 3rd set-BOON LAI vs CHONG WEI..Chong Wei menang
andai kata selepas set ke-3 malaysia lead 2-1...n China bangkit pd set ke-4....mata kemenangan akan di tentukan oleh HAFIZ HASHIM pd set terakhir..dengan erti kata lain..Malaysia akan terus memberi tekanan kepada China..China akan tertekan hasil keputusan 2-2 tersebut n sorakan penonton...andai kita kalah..ia tidaklah terlalu perit untuk di telan kerana kita telah memberikan seratus peratus dan berjaya mengheret keputusan sehingga ke set terakhir..aku xde la pandai sgt main..
adk aku pun baru taraf wakil sekolah..
tetapi strategi dan taktik yg dia gtaw aku td mcm sesuatu yg munasabah..sebagai coach..MISBUN mestilah pandai menenangkan Chong Wei d atas taktik untuk elak beliau drpd menentang Lin Dan...setakat ini saja lah nukilan aku ntok mlm ni..kpd DATUK MISBUN..kalo terbaca jgn la marah yer..ni just sebagai idea budak form 3 yg admire back hand Chong Wei, smash Boon Heong n corak permainan BEREGU TERBAIK KOREA..hehe...jumpa lg...(^_^)

4 comments:

jiha said...

gila la.bagos2.
haha

aq itz m3 said...

pasni jd pengulas sukan ler plak.ade bakat bgus2

Jantan Keparat said...

hakhak...
semangat adik ko!

ka a i ru said...

hahaha....tp ape yg dier kata btol kn.huk huk...