Monday, May 31, 2010

Impian.Cinta.Ilmu

Ep1

Umi Kalsom: Hairil!!!!! Bangun!!! haish budak ni....kamu dah lambat!!!

Hairil: Wuaarghhhh...yela2 (sambil mengeliat)

Umi Kalsom hanya mampu mengeleng kepala melihat keletah anak sulungnya itu.Hari ini adalah hari bermakna Hairil,anak kepada Umi Kalsom dan Datuk Borhan kerana bermulalah saat dia bergelar mahasiswa di sebuah universiti swasta,University Of Mykhel.Setelah bersiap dengan semua kelengkapan untuk tinggal di kolej,mereka keluar dari rumah dengan menaiki Toyota Harrier yang dipandu oleh Datuk Borhan sendiri.Datuk Borhan dikurniakan 3 orang anak iaitu Hairil(18),Iqhmal(17) dan Qistina(15).

Qist:abang..dekat U best tak?


Hairil: ntah la..abang baru nak pijak bumi menara gading ni..haha (sambil tergelak)

Iqhmal: jadi ko ni nak ngaji sampai menara gading la?? (sinis)

Hairil: aku tahu la aku tak sepandai kau..jangan nak bahan aku pulak..(merenung Iqhmal)

Iqhmal: aku suke mate ko..mate penuh dengan cita2..aku harap ko berjaye(tenang dan senyum kepada Hairil)

Hairil:kau ni kan....

Qist: alaa...jangan gado boleh tak???

Hairil & Iqhmal: sape gado??

Qist: pulak..(terpinga2)

Maka gelak tawa dipenuhi sepanjang jalan melihat telatah Qistina di buli oleh 2 orang abangnya yang sangat2 annoying.Kesian Qistina.


to be continue....

*cerita ini hanya rekaan semata-mata.sekadar santapan ketika kebosanan...

2 comments:

Dyna Yvonne said...

alaaa~
pendek nye..
want more want more~
^_*

ka a i ru said...

slow2 la..pnjang2 nnt borink pulak bce..huhu..rilek2..hehe