Sunday, August 1, 2010

Pos Dipang: usha lama2 kena kawen!!!



Yaa-Haa...

sambung balik cerita semalam...

~Berhantukah Pos Dipang??~

lokasi:Pos Dipang
masa: dlm pkul 8-9 p.m. (x ingat)


sampai jer kat perkampungan tu...mcm boring sikit r..maybe sume letih...Tok Batin yg cerita psl hantu pun mcm xde feel jer...
aku just memerhatikan sahaja Tok Batin tu bercerita..nak tangkap pic..aku takut coz pantang larang dorang...kalo ada boy yg tengok gurl tu lama2 or lebih dari sekali that means dia suka budak tu n dorang kena kawin...kalo aku pulak cmne...mesti lama mata aku melekat kat Viewfinder tu..nak cari benda menarik dan focus yug betul2 tajam..consider bokeh2 lg...adoyai...jawabnyer..madu 10 la aku..wakaka :P



~Tok Batin Pos Dipang~

menurut cerita Tok Batin tu kilat yg memancar2 tu sebelum ujan..rupa2nya ada penduduk kampung yg seru kilat tu...
tu kepercayaan dorang..tp aku nak tergelak gak dengar statement yg mcm tu...tp tempat org kn..kita dengar je la....bak kata org..g England ckp British..g Jepun ckp jepun....for your info..Tok Batin memiliki 17 org anak(sorang meninggal)
kuatkan Tok Batin ni...apa petua ntah dia pakai..huhuhu

lepas tu kteorg di bahagi kan ke dlm pair masing2 kpd setiap keluarga..
aku bertiga dgn Afiq n Star...
kteorg dpt umah buluh dan xde letrik...gempak beb!!! tido malam lena...sejuk!!! hahaha....
ada juga yg dpt umah papan n umah batu...
aku dah aim..kalo dpt umah batu..aku nak balik.. tido dlm umah batu mcm tido kat kolej jer..hehe

mlm tu kteorg melantak durian n mandi air bukit...

grrr.....sejuk sangat2.....tp bila air dh jatuh kat badan..wah.....best giler...rasa mcm xmo stop lak..heheheeh.....


Lokasi:Pos Dipang
Masa: 7.45 a.m.

aku,Afiq n Star baru bgun....
orang lain sume dah berkumpul kat Unit Kesihatan Pos Dipang..kteorg baru terhegeh2 nak mandi...
seperti biasa, mengigil gak la nak mandi pepagi buta tu...tp sebelum nak bangun dari tempat peraduan tu pun amat2 lah seksa....adoyai.... :P

aku dpt msj..
Angah: Khai..cepat..nanti makanan habis..
Khai: Perabis pun xpe...kteorg dh mkn...

padahal bukan mkn lg pun...saje xnak bg dorang berleter....heheeh

mak uda(mak angkat) kteorg jamu Teh o panas n biskut Tiger...mula2 dorang malu2 nak mkn biskut tu..just minum air jer...tp bila aku ckp Tehah mengamuk sapa yg lambat turun makan n makanan dekat nak abis..laju jer dorang mamah tiger tu sambil minum air..ahahaha...
lawak giler bila ingat gelagat kteorg tiup bibir sendiri lepas minum air teh yg amat2 panas tu..heheeheh

lepas breakfast..kteorg g ke Taska Kak Salmi...kteorg melayan budak2 kat taska tu...
manja
nakal
buas
apa lg ya...
haha

tp yg best nya...dorang jugak fotogedik!!
gua suka....
(^_^)


~Hisyam with the geng~


~Fire!!!~

~Mahfuzah n Adik kecik mata stim~


~kegilaan melanda~


~adik comel~


okeyh....
banyak lg pic sebenarnya...
xkan la aku nak publish sume kan..kena simpan sikit untuk contest Pertandingan Foto 1 Malaysia anjuran MPP UiTM Kedah..hehe
esok aku akan story psl ari sukan kat Pos Dipang dan LDK...
mcm2 berlaku..

p/s: tgh2 LDK tetiba boleh pulak wat shutter speed n photoshoot...nanti kan dlm entry seterusnya....

p/s:aku tersuka seseorang...adoyai....

babai..

13 comments:

senandung semalam said...

best nye..
aku pun penah g umah org asli tp kat grik perak..
best...korg menari sewang x..?
bju itam tu umar ke..?
ape bnde wane hjau yg dye pegang tu..?

Khai The Kerozer said...

ak x menari..dorang menari r...
a'ah umar...dia pgg taik unta..haha..xde ah..tu plastesin..kteorg main kt taska..huhu...siyes best kat sane...enjoy beb!! :D

senandung semalam said...

rugi ko x menari...
best kot...
hahhahhaha..
mati2 aku igt mknan...
haahhaa

Khai The Kerozer said...

hahahaha....sume hepi beb...masing2 ade kenangan terindah dorang.. :D

zulaika.puad said...

mak aih...
gile best...
lg best dgr tok batin ade 17 ANAK..??!!
what the fish..??
hehehe...

Khai The Kerozer said...

ika: trime la kenyataan..wakaka
kuat kan..haha
kalo nak anak rmai..kawen la dgn org asli..
SURE POWER!! wakaka :P

zulaika.puad said...

hahaha...
bykla..
x de makne sume tuh..
(:

Khai The Kerozer said...

haish...ada maknanya tu..haha :P

reen_sofee said...

pergh ko!
aktif glerr

Khai The Kerozer said...

reen: hehe...ak kn masec..kne aktif ler..ni program mpp..huhu :P

husna. said...

khai : x power pon lg amek gmbar. biase je. mcm tgn cinejinjang. hahaha

aNgah said...

wahh!! dah update dah update!
weh, paling best bila kena 'seru' lepas mandi air terjun! haha.
tok batin power seyh, ada 17 anak. eric dapat teka anak dia berapa, eric pun sama mcm org asli.
oh, siapakah yg anda suka tu?? share2 weh..
jgn kedekut sgt...hahahahahaha

Khai The Kerozer said...

husna: haha..yg ni biasa je...nnt ak tnjuk yg lain..huhu

angah:
seruan sang pompuan tua..wakaka
bkn eric la..DD..wakaka
haish..ada la...nnt ak gtaw... :P