Friday, March 25, 2011

In relationship? Its meaningless

Yaa-Haa

Assalamualaikum.

Ini entry personal. Tak suka? Sila tekan tanda X di atas. Terima kasih

Relationship sometimes meaningless. Bermula dengan Facebook/Twitter/Blog/YM, minta nombor, mesej, call, jumpa, date, tengok wayang, main bowling, makan, beli hadiah, hantar balik sampai rumah/kolej. Sangat tipikal kan? Semua orang pernah buat benda benda tu.

Kadang kadang aku hairan, kenapa perlu buat benda seperti itu. Penting ke? Kenapa? Aku tiada jawapan untuk soalan itu yang aku sendiri pernah buat. Demm =.=*

Kawan aku pernah cakap jadi perempuan best. Dapat pula boyfriend yang pandai bergaya, ada kereta sport dan berpoket tebal. Boleh bahagia ke? Boleh jamin masa depan ke? Err, mungkinlah.
Selagi ada duit, selagi tu ada cinta. Gitu? Adoyai, sempit sungguh pemikiran.

Kalau ada baca entry aku yang lepas lepas. Aku dah buat perjanjian dengan 8-10 orang budak kelas. Aku tak akan couple sampai habis diploma. Mungkin aku akan teruskan dengan janji tersebut.

Nadya cakap aku ego. Ok. Mungkin. Ramai cakap laki tak pernah lunaskan janji mereka. Tetapi aku cuba, bukan, aku buat janji aku menjadi kenyataan. Tak semua lelaki jahat. Tak semua lelaki mungkir janji. Tak semua lelaki suka main perempuan.

Ego in love | They also have a price


Its hard to confess but I like N**** *****. Biarlah apa orang nak kata. Dah hati aku cakap macam tu. Dari dulu lagi suka dia cuma bukan jodoh aku dengan dia. Ada saja halangan aku nak rapat dengan dia. But now, I'm done. I'm done chasing her. I do like her but I'm done chasing her.

Yes I do like you

Berapa kali nak ulang der??

The end of the day, kalau cita cita aku menjadi kenyataan. Aku akan tinggalkan UiTM. Mungkin UTM destinasi seterusnya. Bachelor in Education. Tengoklah macam mana. Aku lebih percayakan hubungan rakan rakan dari kekasih. Sejauh mana pun kita, selama mana pun kita menghilang, tetap namanya kawan. 
Kalau kekasih?
Katakan:
Seorang Arau , seorang Skudai. 
Tup tup.. baru sebulan dah ada orang baru.
What The Fish?

Yeah you're right | I go this way, you go that way

That why in relationship with someone right now seem to be meaningless.


Not all. Certain only. Aku tabik lagi salute kat Mr Dat, even dia jauh dari Cik Pqa. Diorang tetap ok. Tetap macam dulu.

Hubungan yang sebegitu perlukan kepercayaan yang tinggi. Tahniah! Semoga sampai ke jinjang pelamin.

Entah apa aku melalut ni. Maaf. Ini cuma isi hati aku. Tak berniat nak luka, sentap mahu pun menyedihkan sesiapa secara terang terangan mahupun sinis.

Adioss...

12 comments:

cik jieha said...

its up to u khai..yg penting hati ang ikhlas buat apa yg ang nak buat. kami semua tetap sokong :)

Dat said...
This comment has been removed by the author.
cik pqa said...
This comment has been removed by the author.
cik pqa said...

taniah taniah taniah. :D

Khai said...

Jiha: Thanks. Aku sendiri pening dgn perasaan aku. Hahaha :D

Khai said...

Pqa: apa yg tahniah? :)

cik pqa said...

taniah untuk sape2 yang berjaya jadikan relationship neh bermakna dari meaningless. (:

Khai said...

pqa: oic. orait :D

FzaIbrahim said...

ok, ini entry kau yg paling aku suka.
font pun sesuai dan tak sakit mata. susunan kemas. haaaa.. teruskan mcm ni.

n yeah, aku agree dgn semua yg atas ni.
sebab bila sakit, aku sendiri pun tak suka alami.
sahabat tu yg byk membantu sbnarnya.
kita bebas jadi diri sendiri.

KAN? :)

Khai said...

Fza: kembang sekejap bca pujian ko nih. ekeke

yup, that right. aku pun tak suka disakiti. better be myself :)

husna. said...

apa ni buat entry touching2 jugak ni? nice entry btw. (:

Khai said...

Husna:
thank you friend :D