Tuesday, November 2, 2010

Gadis Semasa - lawan Gadis Tipikal (Part 2)

Yaa-Haaaaa

bersambung lagi untuk entry yang sebelum ini..sila lihat bawah yer..huhu

okay...


GADIS SEMASA

apakah maksudnya??

gadis yang serba boleh??
independent??

lincah dan aktif??
kreatif??
fotogenik??

hahaha...


JOM


Hidup lelaki x lengkap kalo tiada perempuan..begitu juga perempuan.

okay..


entry lepas kita menyingkap tentang sikap perempuan yang laki x suka..
kali ni kita kupas sikap2 perempuan yang boleh buatkan mata
lelaki hanya tertumpu padanya ;)

Go!!
Yaa-Haa!!

Sikap perempuan yang lelaki gemari:
  • AKTIF/LASAK-lelaki cukup gemari perempuan yang lasak dan aktif dengan erti kata lain, perempuan boleh tumpang sekaki apa sahaja jenis sukan yang si dia ceburi..haha..dating kat gelanggang futsal..sweet kan!!
  • MINAT PERKARA YANG LELAKI SUKA-lelaki mudah cair pada perempuan yang minat apa yang mereka suka spt: bola sepak dan kereta. hobi atau minat yang sama dapat membantu si dia mengenali lebih dekat personaliti anda,kaum hawa.
  • FAHAM SENI- tak ramai perempuan faham akan seni.*kecuali budak Art & Design. kadang2 mereka salah faham apa yang si adam cuba katakan. contoh: Adam melihat sebuah gambar seorang lelaki mencubit manja pipi kekasihnya. Adam berkata kepada Nisa: eh..comel ah pic ni..TETAPI Nisa slh faham yg mengatakan girl dlm pic tu comel. sebenarnya, situasi dan keadaan gambar itu comel..bukannya objek dalam gambar tersebut. TAHNIAH PEREMPUAN YANG FAHAM SENI
  • FAHAM MINAT LELAKI- jika kekasih hati anda minat kereta sport dan ekzos keretanya berderum bising atau dia suka drive laju2..biarkan..cuma nasihat dia akan keselamatan..jgn sesekali membebel tentang bunyi eksoz keretanya.. hihihi
  • SENTIASA RELAKS- lelaki cukup gemar perempuan yang cool walaupun sedang marah kepada lelaki tersebut. mereka lebih gemar menunggu penerangan dari sang jantan sebelum melakukan sesuatu tindakan.
  • GILA-GILA- jika anda keluar shopping, sang jantan akan mudah melakukan sesuatu secara spontan,jika anda benar2 sayang dia..biarkan dan maybe join sekaki..laki cukup suka dapat perempuan yang gila2 *orang dulu2 yer la nak sopan santun sokmo..sekarang mana ada dah..huhu...
  • TAKE IT OR LEAVE IT/GIVE AND TAKE- satu laki kelemahan lelaki apabila sikap perempuan seperti ini..CONFIRM2 X KENA TINGGAL..HAHA... lelaki MANYAK suka wooo...tp x semua benda la perempuan perlu bersikap give and take...sbg contoh SIKAP INI: andai lelaki ajak kuar makan just say yes or no..xde alasan lain..banyak lagi benda si lelaki nak fikir..bukan nak dengar rengekan..nak kuar tapi.....DAH XDE MAKNA NYA..KENA TINGGAL MAU??
  • BEHAVE YOURSELF- jika anda terlambat untuk berjumpa atau melakukan kesalahan apa2 sahaja yang boleh menaikkan darah sang jantan keparat ni..sila minta maaf dan berdiam diri sehingga si laki cakap I DA MAAFKAN YOU @ NOTHING LA SAYANG..I X MARAH PUN..jika si lelaki x cakap sepatah pun..just diam..dan tunggu timing yang sesuai..ucapkan im so sorry..i love u..tu da cukup padamkan amarah sang jantan..xperlu bergedik manja di hadapan mereka or buat muka kesian/gedik..dah la lambat/buat salah pastu gedik2 lak..silap2 ari bulan penampar yang lu dapat..Yaa-Haaa
  • PANDAI BERGAYA-faham2 sendiri lah.. x perlu lah explain..x faham memang nak kena headbang kat dinding..haha




  • INDEPENDENT-semua laki berebut nak dapatkan perempuan yang sebegini..mungkin pelik bunyinya..tapi itulah taste and preference...perempuan yang boleh buat kerja sama ada remeh atau complicated tanpa bantuan lelaki...tapi ingat..x semua okay!!
  • HEARTLESS-kadang2 perempuan perlukan perasaan/sikap ini terutama time anda bergaduh dengan boy anda..time dia maki2 marah2..jadi heartless...agak annoying but please trust me..anda patut balas perbuatan lelaki yang kadang2 setiap masa heartless.
  • BUAT HAL SENDIRI-time boy kamu sedang sibuk..jangan lah gatal2 tangan mendail or mesej mereka..silap2 boleh kena maki woo...better kamu buat hal sendiri..shopping..gossiping..studying or tido-ing..haha
  • BIJAK BERKATA-KATA-mesti bosankan hari2 jiwang jer..cuba ubah perspektif kamu dan si dia..berborak pasal bola,kereta,ekonomi dan gosip2..at least banyak la jugak benda nak sembangkan...dengan cara ini..dia akan beri pandangan tentang apa yg anda sedang perkatakan...xde la lagi conversation seperti..macam mane kalo u tinggal i satu ari nnt??......mesti muak kan nak dengar semua tuu...
  • THINK POSITIVELY-jangan sesekali fikir yang bukan2 pasal boy anda terutamanya tentang kesetiaan dia pada anda..percaya kata hati..BELIEVE COME FIRST..jgn sesekali juga anda menyebut perkataan TINGGALKAN SAYA, BREAK & CLASH..perkataan2 tersebut selalu menjadi curse kepada anda..seolah2 anda yang meminta benda tersebut terjadi.
  • ADAPT DENGAN PERSEKITARAN-jangan malukan boy kamu depan khalayak..tunjuk kamu bahagia dan bangga dia milik kamu, jika bersama kawan2nya..kamu perlu bijak bergaul dengan mereka..tackle hati kekasih anda dengan cara kamu berinteraksi dengan rakan2nya..same as interact with your future mother-in-law ;) jangan sekali tunjuk kamu gugup dengan mereka.
  • RAMAI KAWAN-jika boy anda seorang yang high profile..terlibat dengan perlbagai persatuan atau komuniti..kamu juga harus begitu..biarkan si dia berasa inferior dengan anda..dia akan lebih hargai anda sekiranya anda mudah mesra dan pandai bergaul..dengan erti kata lain..jika dia high profile..anda juga mesti high profile..jika dia low profile..anda haru suam2 kuku..at least biar dia rasa inferior dengan anda..biarkan anda mendahuluinya..anda tentu akan bahagia..INSYAALLAH.
itu jer untuk kali ni...

Bak kata Si Jali Putih dalam cerita Chapalrela
INSAN YANG CEMERLANG DATANG DARI AKAL , MINDA YANG TENANG DAN HATI YANG MANTAP


renung-renungkan dan selamat beramal!!
Assalamualaikum..



Hot & passionate inside..cool outside..that the way you live..
"Youchi Hiruma"

行く アイシールド二一!!
(Ik-ke) (Aishīrudo ni ichi)

(GO!! EYESHIELD 21!!)

Yaa-Haaa!!!!

2 comments:

nurul nadea said...

i love this entry and da part 1..=)

Khai The Kerozer said...

nad: thankz sis...kau yg mna 1?? ada dlm list?? hehe