Monday, November 1, 2010

Gadis Tipikal- x semua laki SUKA~ PART 1

Yaa-Haaa

ramai perempuan yang tipikal

90% TIPIK
AL
10% OUTRAGEOUS

LELAKI TAK SUKA PEREMPUAN YANG:
  • TERLALU MANJA-Lelaki suka dimanjakan dan memanjakan perempuan.TAPI ingat, bukan setiap masa..take note!
  • KEBUDAK-BUDAKKAN- Lelaki tak suka melihat perempuan yang berlebih2 manja dan perangai mcm budak2.. cakap macam budak kecik..makan tumpah sana sini..
  • MAKE UP TEBAL- Kaum adam sangat2 x suka orang yang dia sayang make up tebal2..biar nampak neutral depan org tersayang..lagi neutral lagi sedap mata memandang.
  • TOLAK PEMBERIAN SI DIA- Lelaki cukup tak suka perempuan tolak hadiah yang dia bagi, baginya ia adalah satu penghinaan apabila perempuan menolak hadiahnya.
  • MUDAH TERSINGGUNG PABILA DITEGUR-Mana2 perempuan akan tersinggung pabila si dia menegur kesalahan/perbuatan mereka. jangan mudah tersinggung..just relaks..dengar pandangan dari mereka.
  • MENCARUT DAN MEROKOK- Tabiat yang kurang sihat, perempuan yang mudah mencarut x kira dimana sahaja dan merokok hubungan dengan si dia akan mudah retak..percaya lah..mungkin anda bakal isteri beliau..tapi selepas kelakuan buruk anda diperhatikan..anda mungkin akan jadi yang terakhir dalam list bakal2 isterinya.


  • CEPAT MENGELABAH- perempuan akan cepat gelabah dan melatah jika si dia melakukan kesalahan..jangan judge mereka sebelum mereka explain semua apa yang mereka buat.
  • SELALU UNGKIT KISAH LAMA- lelaki paling pantang di ungkit cerita2 silam (baik/buruk). mereka x suka jika perempuan mengungkit cerita lama kerana mereka percaya..by gone lets by gone..no turning back!!
  • BERKEPIT 24 JAM-x semua laki suka berkepit 24jam(kecuali dia x ada kawan lelaki). mereka ada masa mereka sendiri, masa untuk game,FB,tido,lepak ngan kawan,main gitar, main.....
  • MENDESAK-laki x suka didesak, jika mereka cakap xkan call malam ni..cuba faham perasaan dorang..jgn desak suro call jugak2..maybe kredit tu dia save untuk call parents or save untuk long distance tutorial..who know..
  • BERSIKAP BOSSY-percayalah..hubungan kamu xkan kekal lama jika perangai kamu mcm ni..kecuali laki tu takut pd kamu or kena nasi kangkang..haha
  • PAKAI MENJOLOK MATA- mana2 laki suka perempuan yg seksi..tp untuk yg tersayang dia akan menghadkan cara pemakaian kamu, selalunya dia akan suro kamu pakai yang menutup aurat(tidak terdedah)
  • USHA LAKI LAIN- walaupun kamu hanya memandang lelaki lain.tapi didalam hatinya..siapa yang tahu..hangat di dalam..
  • RASA DIRI TU DAH PERFECT- jangan sesekali rasa begitu, lelaki cepat bosan akan sesuatu benda dan x cepat puas terhadap sesuatu..buat sesuatu atau kamu menangis 3 hari 3 malam sambil mengenang saat2 suka duka bersama si dia.. do or die!
anda bagaimana??

renung-renungkan
dan selamat menjauh2kan sifat2 negatif ;)

itu sahaja untuk part 1

tunggu LELAKI SUKA PEREMPUAN YANG: dalam entry yang akan datang

just wait.............

4 comments:

aq itz m3 said...

i think u also la kan..ptot taw pe yg pompuan nk..btw good job..i know wat u feel rite now..
pape pon wat yg tebaik ok ?? =)

Khai said...

tips ntuk lelaki kena tggu org lain la buatkn..kalo kita buat tp x ikot..tu hipokrit nama nya..huhu..btw..thankz kak.. orait..Yaa-Haaa

aien said...

cesss!!!pnt kot nk baca bhaii!aku p kopi pes kat word dlu..hahahaha..anyway,betol jgk pa yg dituleh tu..insaf seketika..hahaha

Khai The Kerozer said...

aien: hahaha...insaf yew?? huhu..thankz coz sudi baca ;P