Thursday, April 28, 2011

Masalah rumah sewa

Yaa-Haa

Assalamualaikum.

Direct betul tajuk aku hari ni.

Pernah ada masalah? Mestilah kan?

Masalah aku sekarang, petang kelmarin lepas balik dari library, wah, dengan muka riak dan bangganya rasa semangat nak jawab paper sekarang jugak! Baru je jejak depan pintu rumah.

"Pin Pin(hon motor)..adik"

Aku : Yaa, En Fizan.

En Fizan : Hangpa nak duduk rumah ni sampai bila?

Aku : Kami ada lagi setahun setengah.

En Fizan : Owh, hangpa habis paper bila?

Aku : Habis 8, tapi 9 balik kot (8hb budak degree baru habis)

En Fizan : Ok. Kira 10hb la, hangpa kena keluar dari rumah ni. Kira bulan 6 kosong la rumah ni.

Aku : Aik, awat?

En Fizan : Tuan rumah nak masuk balik rumah ni. Dia tak mau bagi sewa dah.

Aku : Owh, tak pa, nanti kami sembang lain cam na.

En Fizan : Duit sewa rumah dah bayar ka? 

Aku : Tolak deposit yang awal dulu la.

En Fizan : Owh, ok ok.
 
Aku : ...(*&%^$#%^*#%##$%^&)

Terus dia blah motor dari rumah aku.

Entah berapa bakul aku maki dia dalam hati. Waktu waktu beginilah dia nak buat hal. Semua masih lagi dalam mood final. Haiyaa. Memang tak ada rumah sewa dah waktu macam ni. Demm betul.

Dear part 6,
Err, kalau ada yang nak keluar dari rumah tu, roger roger lah. Kalau ada rumah kosong tolong habaq mai. 

0124804576-Khai
 
Call me if you have house for rent in Lembah Bujang area. 
Trouble comes in no time

Adioss..

4 comments:

cik pqa said...

memang bagus pulak last2 minit baru nak cakap. haishhhh~

syukor said...

pakat2 beli kemah sorg sbiji...dok tupah...free.!!!gogogo!!!haha

Khai said...

cik pqa: tu la psl. lemah semangat den..huuuu~~

Khai said...

syukor: haha..jom2 weyh. bkn senang nk mandi lata ari2.haha