Sunday, May 22, 2011

I catch grenade for you konon

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Entry ni aku malas nak letak gambar, so baca dengan laju dan penuh penghayatan supaya tidak bosan. 
Terima Kasih

Cinta. Sebut mudah, cari mudah, kekalkan susah.

Sepatutnya aku buat entry pasal kemenangan MU malam ni, tapi keadaan tidak mengizinkan. Jadi aku nak cerita tentang cinta.

Cinta. Apa kejadahnya cinta dengan mesej dan call sepanjang masa? Aku tidak mengerti. 

Kadang kadang, aku bertanya sendiri kepada diri ini. Kepada hati.

Adakah berbaloi cinta atau hubungan jarak jauh.

Kata orang, sejauh mana kita dari si dia, selama mana kita terpisah dengan dia. Cinta sejati tetap tersemat di hati.

Okay, cinta sejati tetap tersemat di hati. Apa pula dengan cinta jarak dekat dan kemudian putus? 
( I'm talking to myself)

Adakah ia tidak benar benar sejati?

Mungkin juga.

Kata orang, allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah sebelum ditemukan dengan orang yang betul.

Bila ada yang break up. Yeah! Its okay for me. That boy/girl was a wrong guy.

Hello!!! Wake up guys! Sampai bila nak terima takdir sebegitu. Couple break sesenang hati dengan andaian dia bukan untuk kita.

What the hell!

Jangan salah erti kan pernyataan itu. Human change. Itu sebenarnya perumpaan yang tepat kepada, kita jumpa dengan orang yang salah sebelum jumpa orang yang betul.

Orang yang kamu cintai sekarang adalah mungkin orang yang salah dan mungkin juga orang yang betul.

Human change, believe me. Sometime thief give orphan money to them for survive. Sometime, lecturer give shit to their own student.

Sekali lagi aku tekankan di sini. Manusia sentiasa berubah. Terpulang kepada kita bagaimana nak mencorakkannya. Jangan salahkan takdir andai cerita cinta kamu separuh jalan.

Sebelum berjauhan dengan si dia. Setiap malam katakan kepadanya:

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

Tapi bila berjauhan dengan si dia. Di mana janji kamu? Baru hanya sehari tiada di sisi, tiada call tiada mesej sudah ibarat seperti cacing kepanasan.
I catch grenade for you konon. Budak tu ada MDS la bang. Sabar la kejap. Seminggu jer pun. Chill lah.

Tak perlulah buat muka concern tahap pelanduk makan sampah. Kau pernah tengok pelanduk makan sampah camne muka dia? Buruk kau tahu!!

Haish, geram aku.

Kalau kau boleh sabar demi dia selama seminggu, baru aku percaya kau boleh tangkap grenade untuk dia, sebab aku tak mampu nak tangkap bahan letupan cenggitu.

Baru berjauhan 2 hari dah macam pelanduk makan sampah. Macam mana lah nak tinggal lama lama. Bila aku tengok orang terdekat dengan aku berada dalam situasi ni. Hilang mood aku nak bercinta. 

Ya. Mungkin belum masanya. Entah apa aku merapu malam ni.

Ok. Motif sebenar entry ni, aku nak cakap supaya mana mana boyfriend/girlfriend yang berjauhan dengan pasangan dia supaya percaya pada pasangan anda dan percaya kepada sikap manusia sentiasa berubah.

Human is variable.
Our emotion is completely change everytime.
Adioss...

10 comments:

huda jamil said...

ok, aku setuju dgn kau! catch a grenade seyh. x bole blah. haha

Khai said...

huda: haha. grenada la sgt kn. thanks for agree :)

huda jamil said...

same2. tulisan kau best. aku suke.

Khai said...

huda: tulisan tangan aku hodoh. ni guna komputer tu yg cantik :P hehe really dear? Thank you very2 much :D

huda jamil said...

tulisan tgn kau memang hodoh. aku mksdkn gaya penulisan kau lah. macam matured gile? padahal x matured lagi.

sukahati kening la pintal2 kening~ said...

pandai bercinta=)

Khai said...

huda: bhahaha. aku tahu tu. bukan tak mature. masih muda. :P

Khai said...

kening: tak adanya pandai.

p/s: single lg =.="

zippo miller said...

Mule2 ingatkan ayat Puitis tapi Main bOm hahah....Tadi best gak la membacanye

Khai said...

zippo miller:

amboi nama bukan main bro. hehe.

dah memang cenggitu cara aku menulisnya. xdapat nak ubah dah :)