Wednesday, May 11, 2011

Sung Kang as Han

Yaa-Haa

Assalamualaikum

Semalam aku berpeluang tengok cerita Fast Furious 5 (Fast Five). Gaya penceritaan yang hebat, watak yang kuat, mesej yang jelas, sistem bunyi yang sangat wow! tambah pulak adegan kejar mengejar dan aksi yang nampak 'real'. Yeah, mungkin buat betul betul aksi tu. Sangat dahsyat lah. 



Aku bagi 10/10 kepada cerita ini. Dalam 5 sekuel setakat ini, Fast Five adalah yang paling hebat yang pernah aku tengok. Sumpah, tak tipu punya. Kalau belum tengok, pergi tengok sekarang. Worth watching :)

Ok, bercakap pasal Fast Five nih, aku dah mula tertarik dengan watak Han lakonan Sung Kang. 
 
 
 
Watak Brian O Conner lakonan Paul Walker semua orang suka, so tak perlulah aku ulas. Sampai ada yang mengaku abang sendiri pulak tu. Betul tak awak? :P

Sung Kang. Nama macam apa ntah, tapi disebalik nama yang boleh buat orang gelak guling guling tu, terselit satu bakat lakonan yang hebat.

Beliau dilahirkan di Gainesville, Georgia selepas berhijrah dari Korea Selatan.

Memegang watak sebagai Han Lue dalam filem:
Better Luck Tomorrow (2002)
The Fast The Furious : Tokyo Drift (2006)
Fast And Furious (2009)
Fast Furious 5 (2011)

Lakonan beliau begitu cool dalam cerita Tokyo Drift menyebabkan beliau mula dikenali ramai. Dia pernah muncul dalam CSI Miami dan CSI. Time tu aku tak tahu nama dia dan just panggil dia Han sahaja. 

Dalam CSI Miami dan CSI juga dia berlakon seperti mana dalam sekuel Fast Furious. Selamba, relaks, cool dan tak banyak cakap.


Tak banyak aku tahu pasal mamat ni. Tapi aku suka gaya dia dalam sekuel Fast Furious. Tip Top.




Adioss...

6 comments:

shazleen nur said...

yg bab paul walker tu mgata kt sya ka? haha..

Khai said...

leen: aik, terasa ke? hehehe

FzaIbrahim said...

bru sempat tgk tadi.
sorg2 lak tu kt wayang. haha
cool gila cerita ni okayyy! :)

Khai said...

syg: kanapa tgk sorang2? kenapa x call i? u ni kan.

haha. citer tu mmg best..cool gilerrr :D

syazwiena khan said...

i love sung kang too !
sangat sempoi kan ?
excited je sbb bru tgk tadi
mmg akan ada fast and furious 6 plak
xsabaq !

Khai said...

leen: eh, terasa ka? huhu