Saturday, June 5, 2010

N82 vs K810i

ni kesimpulan handset yang aku guna dlm masa setahun
part 1 dulu aku bli K810i (sumber jgn tanya la..dlm bank xpenah ada amount rm2500)..so rambang mata ler bila ada duit banyak mcm tu...hik3
K810i-
kamera cybershot
3.2 MP
bentuk petak,tebal

yang aku suka psl handphone ni..
kamera cybershot..walaupun cuma 3.2mp jer..tp hasil snap sgt2 memuaskan hati
nama pun cybershot..mmg dh terbukti hebat..
aku mmg gila snap pic time ni...siap wat slideshow guna movies maker lg present kt class..hehe
sound best..tip top..mlm2 kalo bukak lagu Taylor Swift...rse mcm dier nyanyi tepi telinga jer..hehe

yang aku xsuka psl handphone ni..
bateri cepat abes...adesss
line x kuat..dok baling cuma ada 3 bar jer..(kdg2 xda)
kt sp penuh line..
ayah aku ckp aku bkn org baling..
aku org sp..huhuhu....
dh stiap kali balik line xde..mahu x meradangnyer..nak msg pun x boley..
time ni aku ade awek oke..
soang jer x ramai..
cantik x??
mesti ler.....
mcm setan..
hahaha :D

aku terpaksa let go hp ni coz masuk air..
bukan xbyr bil okey...
handphone ni betol2 masuk dlm air...
gua tgh minum milo ais...ntah mcm mna hp gua letak kt ats rak tu ber'vibrate'..golek2 n terjatuh tepat2 dlm milo ais gua...sedap hp tu..rse milo ais..heheh

masuk part 2..
ahaaa...ayah gua bg N82...tu pun bekas dia guna..dia upgrade hp..
xpe la..gua amik ngan senang ati,...

N82...
okey la..
hitam
tebal
5mp Carl Zeiss
wifi (tu yg penting)

yang best psl hp ni...
ade wifi...sedap r gune..kt mne2 ley jer gne..
bateri tahan
boley main Ngage game kt cni..hehe

yg xbest psl hp ni...
walopun 5mp...tp aku rse xpuas ble snap pic...
stiap pic yg ak snap tu mcm basic jer...
x memberi kepuasan kepada si snapper
carl zeiss..ape ntah..hampeh jer....


kesimpulannya....
aku suka sony ericsson than nokia...
tp dlm byk2 hp yg aku gne..
aku cuma gne 1 jer sony..
yg lain sume nokia..
huhu..pelik kan...


P/S:Nikon D3000 best..dh test snap ptg td...kepuasannya mengingatkan aku kpd K810i aku dlu..huk2

P/S:sebut psl carl zeiss lens tu....aku trigat razeez..dia lme xkontek aku...mara ak lg ker...hurm....

6 comments:

reen_sofee said...

tiap sem ko tuka hp ke/ memang bahagia!

*weh, ade mase, singgah blog aku!
mau mintak pendapat ko!
thanks
:)

Dyna Yvonne said...

sony ericsson mmg terbaek weh..
aku yg pkai walkman series neh pon da rse puas aty ni kan pulak yg cybershot..
ahahha...
mmg terbaek~

jiha said...

xbaek g dgn ajik ka?
xpa wey.nnti ok la tuu

ka a i ru said...

reen:xla...secara kebetulan...ak igt msuk sem 3 ni nak maen tukar2 awek lak..part 4 nnt org lain pulak..hehe

dyna:tawu xper..best kowt..ak igt nnt nk bli SE xperia..hehe

jiha:aku jht ngan ajik..sbb xbaek..wakaka

thankz 4 komen.. :D

husna. said...

SE mmg terbaik lah! *thumbs up!
kalau ko gune SE xperia, lagilah ak jeles!
xmo kawan terus. hahaha :)

smpai skang x baik lg ngan ajik?
ish3.. x bertegur 3 hari dh berdosa la weyy~

ka a i ru said...

husna: haha...xperia tu tah hrga brapa ribu ntah..huhu..mne ak ade duit..

kteorg x gado..dier jer ttbe xmo ckp ngan aku..mybe ak ade wt slh kowt..ntah la..