Wednesday, June 9, 2010

entry xde tajuk xpe kan?? hehe

Yaa-Haa!!

entry kali ni ak maseh blur...x tawu nk tulis ape..hurmm...

mane pegi kwn2 aku sume...lama x nmpak dorng on9..

kalo on9 pun ble tnye..tgh lyn manga la..korea la..ym laa...

mcm2 dowh...

bosan betul....

semenjak no mxs aku x berfungsi lg...x rmai yg kontek aku..sedey r...

nyesal aku tukar prepaid ke postpaid...
ble da gne..x mampu pulak nak bayar..adess...

"mampu ke nak tanggung ngan broadband lg"
"sebulan maximum rm150 tau"
"abg tu dah la byr guna duit loan je"
"mama xmo tanggung"
\maseh igt lagi kata2 mama aku wktu kat maxis centre dlu.../


nyesal la pulak ak pilih postpaid ni..adoyai...hurm...
mengikut perkiraan mama aku
credit limit=100
broadband=50
so..max payment aku utk sebulan=rm150 ler...
(siyes aku xmampu)
senang cakap..duit loan ptptn tu x cukop ngan gaya hidup aku sekarang..


td aku da suspend acc mxs aku..
kwn2 jgn risau keyh...aku ada 1 lg no mxs..so sem 3 ni aku akan guna no tu la..masuk part 4 nnt..baru la no mxs 0175577XXX akan digunakan kembali.(ayat bajet femes) kui3


aku nak tukar blek postpaid ke prepaid..tp agen tu ckp kena tggu 6 bulan..thats means..bulan 9 cm tu la baru aku boley tukar ke prepaid..watever la bro...yg penting skrng aku nak settle outstanding balance postpaid tu n save duit utk benda impian aku..huhuhu


aii..susah jugak kumpul duit ni...


best kan ada kakak or abang..
kering2 pun boley paw dorang..
jahat ker,annoying ker,gila ker...kalo kita mntk duit kt dorang..msti dpt punya..sikit pun jadi lah..


kdg2 aku kecian kt adk aku..nk g maen badminton..tp xde duit nak byr sewa dewan..aku nak bg duit pun aku pun kering..hehe


yg aku boley tlg pun..bg dier pnjam motor aku kt dier..
tu pun pengorbanan taw..
mne la tawu satu ari nnt..dier jd no 1 badminton player kt dunia...
dia sebut jugak nama aku sbb dulu msa kecik2 aku bg dia pnjam moto nak g training kt dewan...huhuhu


tinggi angan2 aku malam ni..hurmmm


p/s:sambil tulis blog sambil lyn lagu baby-justin bieber...tringat awek lama..huhu

p/s: no mxs baru aku nnt aku gtaw keyh...

p/s: siri Impian.Cinta.Ilmu sedikit lambat utk diupdate.perlu pembaharuan.

gud bye n gud nite :D

5 comments:

Jantan Keparat said...

adoyai!!!
no kau yg mane laks nieyh??
ak dah penin nieyh!!!

aq itz m3 said...

wahh2..byk impian na..

reen_sofee said...

huh!
kesian kat diri aku sebab aku laa kakak!
hahaha
ok ok, aku tunggu ko gtaw no maxis ko!
ko simpan lagik tak no aku?
hahahaha

era cekap said...
This comment has been removed by the author.
husna. said...

RM150?? duduk di merbuk dh cukup lumayan
thats why i enjoy living in campus.
boleh spend duit bnyk2~ balik negeri enjoy!
:)