Monday, January 31, 2011

Aku jatuh cinta

Yaa-Haa

Siapa cakap aku tak percaya cinta pandang pertama. Ya. Kali ini aku percaya pada cinta pandang pertama. Aku selalu dengar orang bercakap tentang dia. Ramai kata dia cantik, tapi aku tak pernah tengok. Kata mereka dia complicated. Lain kita harapkan, lain pula yang kita dapat dari dia. Dia pula ada banyak warna. Perlu berhati-hati dalam memilih keputusan. Sumpah aku takut nak berkenalan dengan dia. Ada juga orang cakap dia murah, murah sangat! OMG! Rugi lah. Cantik tapi murah. Ini lah dunia. Penuh dengan pancaroba sehingga dia hampir tidak bernilai di mata mereka.
 
Siapakah dia?
 
 
Hari ini aku berpeluang berkenalan dengan dia setelah aku berjalan jalan di blog Syafiq Bajet Hot eh bukan Syafiq Static Hot. Syafiq buat review tentang dia.
 
Kamera Lomo Blackbird FLY.
Aku sangat suka tengok kamera ni. Kamera ini merupakan twin lens relfex. Ia ada 2 lens. 1 lens digunakan untuk menghasilkan gambar dengan efek filem manakala satu lagi lens menggunakan viewfinder. Kamera ini menggunakan filem ok. So, sekali snap itu lah hasil kita, tak boleh nak adjust atau padam gambar tersebut.

Ini speksifikasi kamera tersebut.
Tak guna bateri. Bagus sangat.

Ini antara hasilnya:


Cantik kan?

Harga kamera ni sekitar RM400-500 sahaja. Murah kan. Dah la cantik, murah pula tu.

Ini ada sedikit gambar untuk tatapan anda :)

 Classic but nice

 Viewfinder


Ada 5 warna :)


Untuk review penuh sila klik sini.
Credit to Syafiq Static Hot.

Adios...

4 comments:

! .MiE. ! said...

mna blh dpt kemera niee

Khai said...

mie: aku pun xtaw..tnya kt kedai la kot..

MAKCEK bukan NENEK said...

siyez gempak gila lomo .
haishh walaopon filem tpi mmg terbaik hasil dia .

konpius suda nak beli dslr ke lomo .huhu kt mna boleh dpat ?

Khai said...

makcik: entah lah..cuba tnya kt kedai dulu..nnt aku cuba tnya tuan punya blog yg buat review psl lomo ni.. :)